Dagens PS

Blåsigt kring Lööf och Strandhäll sitter kvar

businessbriefen-annie-lööf-annika-strandhäll-misstroende
BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. (Foto: TT/Montage)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 28 maj 2019Publicerad: 28 maj 2019

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Trump eldar på Tokyobörsen
När Tokyobörsen öppnade börshandeln på tisdagsmorgonen var det med siktet inställt på att ett handelsavtal mellan USA och Japan kan komma redan i augusti.

M-attack på Lööf: “Sveket är totalt”
Centerpartiet lade ner sina röster i dag i stället för att fälla Annika Strandhäll (S) i misstroendeomröstningen i Riksdagen. 

Sveket är totalt!”, skriver riksdagsledamoten Annicka Engblom (M) på Twitter.

Medieuppgift: Persson äger stulen skog
“Det blir inte bra om jag uttalar mig”, säger förre statsministern Göran Persson till Lantbrukets affärstidning, som gjort granskningen. Tidningen avslöjar att den svenska skogskoncernen Greengold Group AB, där Persson är delägare och styrelseordförande, uppges ha köpt 14.283 hektar skog i Rumänien.

Mardröm efter strejken: SAS gör miljardförlust
SAS har i dag släppt sin rapport för första kvartalet, och med den de första siffrorna på vad den långa pilotstrejken kostat. Prislappen blev närmare 650 miljoner kronor.

Strandhälls öde klart – tre röster avgjorde
I dag vid lunchtid röstade riksdagen om Annika Strandhäll. Resultatet i röstningen var helt avgörande för statsrådets framtid – och nu kommer beskedet att hon får sitta kvar.

Från Brasiliens rikaste till miljardböter och fängelse
Hans spektakulära fall har ännu inte nått botten: Eike Batista, Brasiliens före detta rikaste man, döms för insiderbrott och får böter på 1,2 miljarder kronor.

Postnord sparkar 200 – toppchef får gå
Postnord måste göra stora besparingar, och nu får 200 anställda lämna företaget. Även en toppchef tvingas bort från ledningen.

ANNONS

Swedbank investerar i “Izettel på steroider”
Techbolaget Kaching tar in nytt kapital i senaste finanseringsrundan – och den största investeraren är Swedbank. Banken beskriver sin investering som ett led i utvecklingen av tjänsten ”Swedbank Pay”.

Näringslivsbolaget anlitade medium för skattepengar
Det kommunala Näringslivsbolaget i Sundsvall betalade ett medium för att kolla om det fanns spöken i Stadshuset. Det berättar Sveriges Radio Västernorrland.

Penningtvätt: Estland näst säkrast i världen
Danske Bank och Swedbank till trots – Estland rankas idag som världens näst säkraste land i risk för penningtvätt, skriver Affärsvärlden.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS