Dagens PS

Bezos, spelbolagsskatter och Bitcoin-bluffar

businessbriefen-jeff-bezos-spelbolag-magdalena-andersson-bitcoin
BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen. (Foto: TT/Montage)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 01 aug. 2019Publicerad: 01 aug. 2019

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Bezos säljer i Amazon – för 17,8 miljarder
Världens rikaste man, Jeff Bezos, har sålt Amazon-aktier till ett värde av 1,84 miljarder dollar, motsvarande 17,8 miljarder kronor. Det visar inskickade dokument till finansinspektionen SEC.

Spelskatten jackpot för finansministern
Redan hittills i år har staten fått in 1,8 miljarder kronor i skatt från de licenserade spelbolagen. Det är mer än vad prognosen var för ett helt år.

Kändisar utnyttjas i fräck Bitcoin-bluff
Under skenet av att det går att bli rik utnyttjar skojare kända ansikten via annonser på Facebook. Men gå inte på bluffen som en 70-årig svensk man gjorde och blev av med 10.000 kronor.

Globala ekonomin svag – bankerna storköper guld
Centralbankerna köpte 222,4 ton guld under årets andra kvartal och det var tillväxtmarknaderna som handlade mest. Det framgår av den senaste rapporten från World Gold Council.

Dollarn ryckte efter Feds räntesänkning
Centralbanken justerade på onsdagskvällen som väntat ned styrräntan med 25 baspunkter i den första sänkningen på över ett decennium. Dollarn stärktes och börsindexen föll dock på beskedet, vilket indikerade en viss besvikelse på finansmarknaderna.

Pokémon Go ångar på – “flugan” nått en miljard spelare
Många trodde att det Niantic-utvecklade mobilspelet Pokémon Go inte skulle lyckats hålla i popularitet, men nu har spelet laddats ner totalt 1 miljard gånger. Antalet aktiva spelare är mer diffust men siffran tros ha legat på cirka 147 miljoner månatliga användare senast i maj 2018.

Storbritannien förbereder avtalslös Brexit
Landets regering har avsatt ytterligare 2,1 miljarder pund för att förbereda sig på ett avtalslöst utträde ur EU. Det innebär en fördubbling av pengarna man avsatt detta året. Pengarna kommer bland annat användas till att öka tullpersonal vid gränserna och uppgradera infrastrukturen vid hamnarna.

USA inför sanktioner mot Irans utrikesminister
Amerikanske finansministern Steven Mnuchin anser att Irans utrikesminister Mohammad Javad Zarif ska ha hjälpt till med genomdrivandet av den hänsynslösa agenda som den iranska högsta ledaren Ayatollah Ali Khamenei står för.

ANNONS

Rapporter

Premiumtillverkarens vinst bromsar in
Tyska fordonstillverkaren BMW redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet. Rörelseresultatet var i linje med marknadens förväntningar. Jämfört med föregående år sjönk vinsten.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS