Volvo går in i framtiden med nya utseenden på sina bilar. Nu visar företaget designernas skisser på de framtida elbilarna. Det kan till och med bli tal om kombibilar.

ANNONS

Volvo tar ett steg in i framtiden när de presenterar de nya troliga designerna i skissformat. Det är suvar som är slankare i utformningen och har drag från C40.

”Det är en riktigt attraktiv produkt för människor som letar efter de praktiska aspekterna hos en SUV, kombinerat med ett modernt uttryck”, säger Robin Page designchef på Volvo Cars.

basen från XC40
Designen på de nya suvarna har basen från XC40 och designerskisserna avslöjar detaljer i designen, nya slimmade eldrivna suvar och det kanske kan komma en och annan kombi också. (Skiss: Maxime Célérier, Volvo Cars)

”Bilen bygger på det solida hos XC40, men på ett mer dynamiskt sätt. Dessa kombinationer ger den ett helt annat uttryck, samtidigt som den för vårt DNA vidare”, säger T. Jon Mayer, chef över exteriör design på Volvo Cars.

Signumet blir kvar

Volvos signum på suvarna är den höga fronten. Den blir kvar på de framtida modellerna även om de inte har någon funktion hos elbilar, men har blivit en del av Volvo sedan XC40.

Skateboardplattform på nya Volvo
Volvos framtida bilar kommer att ha så kallad skateboardplattform, där eldriften är placerad i plattformen och karossen får en klassisk design. Något som Volvos designers har anammat i de framtida modellskisserna. (Skiss: Katharina Sachs, Volvo Cars)

Om kunderna fortfarande vill ha kombibilar från Volvo, kan de fortfarande ha en framtid hos biltillverkaren, det är Page nämnt tidigare.

ANNONS
ANNONS
eldrivna bilar
Enligt löften från biltillverkaren kommer hälften av alla bilar som produceras från 2025 att vara helt eldrivna. Fem år senare, 2030 ska märket enbart producera bilar med 100 procent eldrift. (Skiss: Maxime Prevoteaux, Volvo Cars)
Volvo
En känsla om hur den nya Volvosuven kan komma att se ut. (Skiss: Maxime Célérier, Volvo Cars)

Läs mer: Fler artiklar om Volvo på [Dagens PS]