Kampen om elbilsmarknaden hårdnar när Volkswagen fortsatt siktar på att bli världens största säljare av elfordon och gå om Tesla. Ett minst sagt utmanande mål, som Volkswagen vd vägrar att ge upp, rapporterar Reuters.

ANNONS

Att köra om elbilsjätten Tesla är inte det enklaste, men likväl görbart. Åtminstone om man frågar Volkswagens vd Herbert Diess, som föresatt sig att vara världens största säljare av elfordon lagom till 2025. Något som åter kom upp på tapeten under bilkonferensen FT Future of the Car 2022.

”Det kommer att bli ett tajt lopp men vi kommer inte att ge upp det”, sade Diess.

Han medgav samtidigt att Tesla visat sig vara en starkare motståndare än väntat.

”Jag måste säga att vi inte förväntade oss att vår främsta amerikanska konkurrent skulle vara så snabb och väl förberedd”, sade han.

Fördubbling av marknadsandelar

Diess som sedan tidigare kritiserats för sina jämförelser av Volkswagen och Tesla tror dock inte att det är omöjligt att köra om Tesla och lyfte bland annat fram Volkswagens breda produktutbud som en av företagets fördelar.

ANNONS
ANNONS

Den målmedvetne vd:n tror även att Volkswagen kommer att kunna fördubbla sin marknadsandel på den amerikanska marknaden till 10 procent men att det kommer att kräva mer resurser i form av en extra anläggning, liksom lokal produktion av batterier, skriver Reuters.

Läs även: Trögt för tyska elbilar – så långt före är Tesla [Dagens PS]