Volkswagens bilar kommer att godkännas för det förnybara bränslet HVO100. Godkännandet gäller VW-koncernens fyrcylindriga Euro6-dieselbilar.

ANNONS

Från och med årsmodell 2022 kommer Volkswagens bilar med fyrcylindriga dieselmotorer, så kallade Euro6-dieselbilar, att godkännas för det förnyelsebara bränslet HVO100. Godkännandet gäller Volkswagenkoncernens märken Volkswagen Personbilar och Transportbilar, Audi, Skoda, Seat och Cupra. Årsmodell 2022 börjar att produceras vid halvårsskiftet 2021. Vad gäller koncernens sexcylindriga motorer kommer besked senare under 2021.

”Det känns bra att vi nu kan ge detta godkännande till våra dieselmodeller. Elektrifiering är vår koncerns huvudfokus men på vägen dit behöver vi minska utsläppen även i befintlig teknik. Där kan körning på HVO100 hjälpa till med att reducera utsläppen av koldioxid med över 80 procent”, säger Claes Jerveland, vd på Volkswagen Group Sverige.

HVO100

HVO100 är ett förnybart bränsle som framställs av vegetabiliska oljor och animaliska fetter. Vid slutet av förra året fanns det 225 tankställen i Sverige som erbjöd HV100 till försäljning.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Fler nyheter om Volkswagen på [Dagens PS]