Talesperson för den tyska biljätten uppger nu att Volkswagen bara skämtade; elbilssatsningen i USA ska inte heta Voltswagen. Det var ett tidigt aprilskämt!

ANNONS

I går rapporterade flera medier, däribland Dagens PS, dock kryddat med en hel del skepsis, att Volkswagen döper sin amerikanska elbilssatsning till Voltswagen.

I Dagens Industri i dag, onsdag, gör tidningen stort nummer av att Volkswagen blir Voltsvagen, vilket alltså bara var ett skämt.

”Att Volkswagen byter ut en bokstav i bolagsnamnet i USA och ska märka elbilarna ’Voltswagen’ känns först som ett desperat drag och närmast skrattretande, men när allt handlar om att slå igenom stort med de eldrivna bilarna kan alla knep fungera”, heter det i en kommentar på fullt allvar i affärstidningen.

Amerikanska CNBC var först ut med ”nyheten”, som hade kablats ut i en pressrelease som Volkswagen sedan snabbt plockade ner igen.

Snacket har sedan gått: ”Skojar Volkswagen, det här låter ju som ett tidigt aprilskämt?”

Men Dagens PS motorredaktör Håkan Nilsson, som undertecknad dryftade saken med, skrattade bara när han fick höra om Volkswagens Voltswagen-utspel.

”Det är ett skämt”, slog han fast direkt.

Och visst, Nilsson och alla tvivlare fick rätt, Volkswagen tillbakavisar nu att elbilssatsningen får namnet ”Voltswagen of America”, berättar Wall Street Journal.

”Vi menade inte att föra någon bakom ljuset”, säger talespersonen till tidningen.

ANNONS
ANNONS

Det märkliga i historien är att vid dubbel- och trippelcheckar så bekräftade Volkswagen under gårdagen att elbilssatsningen skulle heta Voltswagen.

Nåväl, det hela var kort och gott a practical joke i 1 april-anda, trots att det bara var 29 mars när VW:s så kallade läckta namnbyte sipprade ut.

”Även om vi byter ut ett K mot ett T byter vi inte vårt varumärkes mål att göra de bästa fordonen i klassen”, säger Volkswagen Americas vd Scott Keogh i ett uttalande enligt Reuters.