Elbilen Ford Mustang Mach-E slog världsrekord i effektivitet. På endast två laddstopp klarade elbilen över 110 mil.

ANNONS

För bara någon månad sedan kom den första Ford Mustang Mach-E till Sverige och att den var energieffektiv det visste vi redan. Nu har BBC-journalisterna Paul Clifton, Fergal McGrath och Kevin Brooker lycktas med konststycket att köra hela 113,5 mil på med en förbrukning på 10,46 kilometer per kilowattimme.

Låg hastighet

De behövde endast stanna två gånger och ladda bilen i totalt 45 minuter för att klara den sträckan. Resan gick i sakta mak genom Storbritannien. Totalt tog resan 27 timmar och de startade på natten till den 3 juli, allt för att undvika köer. Genomsnittshastigheten för resan låg kring endast 50 kilometer i timmen.

”Det här handlar om att visa att elbilar nu är livskraftiga för alla, sa teamet och reflekterade över deras ansträngningar. Inte bara för korta stadsresor till jobbet eller butikerna eller som en andra bil, utan för verklig användning på långa resor. Vi har bevisat att med denna bil har tipping pointen uppnåtts”, säger teamet bakom.

Bakhjulsdrivet

Mustangen tillhör de mest energieffektiva elbilarna i världen, i varje fall vad gäller tvåhjulsdrivna versioner. Testteamet använde den bakhjulsdrivna Mustang Mach-E Extended Range med 88 kilowattimmars batteri. Att de klarade av bedriften beror i första hand på att de körde ytterst försiktigt.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Mustang Mach-E en riktig nöjesmaskin