Är du sugen på att äga den senaste Lamborghini Aventador? Eller kanske hellre köra den i Metaverse? Nu har du chansen.

ANNONS

Idag slutar auktionen av Lamborghini Automobiles sista Aventador som någonsin har producerats. En NFT och en digital kopia auktioneras också ut. Det är RM Sothebys, världens största auktionsfirma för samlare av klassiska bilar, som håller i klubban.

NFT:n och den digitala bilen har tagits fram i samarbete med konstnären Krista Kim och DJ och musikproducenten Steve Aoki.

Det finns flera anledningar till att Lamborghinis tilltag är intressant, skriver Forbes.

För det första är det själva bilen. Då Lamborghini är i färd med att elektrifiera alla sina bilar, går produktionen av supersportbilen Aventador mot sitt slut. Modellen Aventador LP 780-4 Ultimae Coupé är den mest kraftfulla Aventador som någonsin producerats.

Vinnaren får GLB-fil

Det som också gör NFT:n intressant är samarbetet med Steve Aoki och Krista Kim. De är båda pionjärer inom web3 space, något som kan beskrivas ungefär som nästa generations internet.

Men enligt Forbes är det mest intressanta själva leveransen av NFT:n till den som tar hem det vinnande budet. Auktionens segrare kommer att få NFT:n som en video producerad av Aoki och Kim, samt den digitala kopian av bilen som en GLB-fil, ett format som ofta används i VR och spel.

Skapar en digital lyx-tillgång

Genom att ge bort GLB-filen har Lamborghini lyckats skapa en så kallad HELDA vilket står för ”high-end luxury digital asset” eller kort och gott en digital lyx-tillgång.

ANNONS
ANNONS

Med NTF:n följer även ett virtuellt möte om 15 minuter med Aoki och Kim och en privatvisning på Lamborghini Museum. Dessa gäller bara en gång varför värdet på NTF:n sjunker rejält i samma stund som den levereras- precis som värdet på en ny bil.

Frågan är bara om den digitala lyx-tillgången verkligen är värd mer än de fem miljoner pund som Lamborghini förväntar sig dra in på auktionen?

Läs också: Formel 1-stjärna blev bestulen på exklusiv klocka [Dagens PS]