Dagens PS

Formel 1-stjärna bestulen på exklusiv klocka värd tre miljoner

Formel 1
F1-stjärnan Charles Leclerc blev under måndagen bestulen på en exklusiv klocka från Richard Mille. (Bild: TT)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 31 aug. 2022Publicerad: 20 apr. 2022

Formel 1-stjärnan Charles Leclerc rånades under måndagen på ett exklusivt armbandsur värt närmare tre miljoner. Den ledande världsmästaren som under rånet umgicks med sina fans uppges vara oskadd, skriver brittiska The Mirror.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det var under måndagskvällen som Ferrariföraren och mästerskapsledaren i Formel 1 Charles Leclerc blev bestulen på sin exklusiva klocka signerad Richard Mille, värd närmare 320 000 dollar, motsvarande närmare tre miljoner.

Skrev autografer

Leclerc som just nu laddar för Emilia-Romagna Grand Prix ska enligt uppgift ha befunnit sig i den toskanska staden Viareggio tillsammans med vänner och sin tränare Andrea Ferrari när en grupp ivriga fans kände igen honom och sökte kontakt.

I det tumult som uppstod då 24-åringen lät sig fotograferas och tog sig tid att skriva autografer lyckades en tjuv obemärkt rycka den dyrbara klockan från hans handled och fly fältet, skriver The Mirror.

Dåligt upplyst område

Leclerc klarade sig som väl var oskadd, men bestals alltså på sin Richard Mille-klocka, vilket rapporterades till den lokala polisen som nu undersöker om rånet var överlagt.

Till saken hör att stölden skedde i det dåligt upplysta Via Salvatori-området, vilket möjligen gjorde det enkelt för tjuven. Något som Leclercs tränare Andrea Ferrari senare uttryckte sin frustration över i ett inlägg på Instagram, enligt The Mirror.

“Via Salvatori har legat i mörkret i månader. Vi har rapporterat detta i månader. Nåväl, i går kväll på Via Salvatori rånade de oss. Funderar ni på att ordna lamporna förr eller senare? Frågar för en väns räkning”, skrev Andrea Ferrari.

ANNONS

Stöldbegärliga klockor

I ett offentligt uttalande bekräftade även Ferrari att Leclerc rånats på sin klocka, men lämnade utöver det inga närmare detaljer.

Den schweiziska urtillverkaren Richard Mille är en etablerad sponsor till Leclerc och Ferrari som även sponsrar ett antal andra förare och team inom Formel 1.

Att de dyrbara klockorna är stöldbegärliga är tyvärr inget nytt under solen, då även McLaren-stjärnan Lando Norris blev bestulen på sin Richard Mille under EM-finalen på Wembley Stadium 2020, skriver The Mirror.

Läs även: Formel 1- Biljetter sålde slut direkt

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS