Alla minns väl MTV-succén Pimp My Ride? Programmet där rapparen Xzibit och bilverkstaden West Coast Customs förvandlade rosthögar till drömmar, samtidigt som de underhöll mig många eftermiddagar efter skolan. Nu ska det börja sändas igen.

ANNONS

Typ i alla fall. Om man ska vara noga är det den brittiska spinoffen Pimp My Ride UK som återuppstår, och sändningarna kommer att göras via MTV:s Youtube-kanal.

Rappare som reparerar bilar

Men det är inte sämre för det. Precis som det amerikanska originalet leddes Storbritanniens egna Pimp My Ride av en gigant från hiphopsfären, närmare bestämt Tim Westwood.

I det nya programmet är det rapparen Lady Leshurr som håller i taktpinnen. Huruvida hennes ledarskap kommer att ha någon inverkan på själva bilbyggandet är oklart. Verkstaden som ska meka med bilarna, och således lär påverka saken mer, heter Wrench Studios och ligger i Surrey, söder om London.

Tidigare Pimp My Ride-kreationer har karaktäriserats av en estetik som skulle få Giorgetto Giugiaro att vända sig i sin grav. Ett exemplar av hans Fiat Panda gick ett illgrönt öde till mötes i ett av de gamla brittiska avsnitten.

Inte alla är i behov av Pimp My Ride

Från trailern som finns att se nedan kan man utröna åtminstone sex bilmodeller som kommer att spacklas i programmet. Vissa av dem i större behov av att pimpas än andra.

Inga tårar lär fällas över att man skruvar sönder en Citroën C1, Vauxhall Zafira eller Ford Ka. Inte heller den skrotfärdiga Ford Transit-glassbil som figurerar i videon – precis den sortens bil som Xzibit brukade omhänderta i originalprogrammet – lär saknas av någon.

Det kan man däremot inte säga om en till synes rostfri Bubbla, som är gammal nog att ha kromade stötfångare, eller en Mitsubishi 3000GT. Särskilt den senare lär vara i riskzon för att få en gigantisk vinge och fälgar som fortsätter att snurra när bilen står stilla.

Tack, Ebay!

Vi har handelsplattformen Ebay att tacka för Pimp My Rides återuppståndelse. Där kan man, utöver blinkande neonljus och luftintag som är på låtsas, faktiskt också hitta helt vanliga reservdelar till sin bil.

ANNONS
ANNONS

Vill man se vad det blir för någon show ska man bänka sig för premiären som går av stapeln den 19:e augusti. Se trailern nedan:

Mer om streaming finns att läsa här.