Bloomberg rapporterar om att en Ferrari F430 F1 Coupe, som tidigare ägts av USA:s president Donald Trump, auktionerades ut i helgen.

ANNONS

Buden i Florida, där auktionen ägde rum, nådde enligt nyhetsbyrån inte upp till resevationspriset utan landade på motsvarande 2,2 miljoner kronor.

Men senare meddelade auktionshuset att bilen faktiskt bytt ägare utanför auktionen, strax efter att den lämnat podiet och till priset 270.000 dollar. Bilen gick alltså inte under klubban men hade den gjort det skulle det varit det högsta auktionspriset i historien för en automatväxlad bil av den här typen, enligt Bloomberg.

Inför auktionen fanns en förväntan om att den italienska sportbilen skulle riva ner ett högre pris då Donald Trump alltså haft den i sin ägo – det var mellan åren 2007 och 2011.

ANNONS
ANNONS

”Bilens proveniens har ökat kraftigt av president Trumps ägande. Att se en tidigare eller sittande presidents personliga fordon ute till försäljning är extremt ovanligt”, skriver auktionsfirman Auctions America i annonsen, framgår det.