Det gäller att börja tidigt om man ska ha en framtid inom motorsporten. Det är något treåringen Zayn Sofuoğlu sannerligen tagit vara på. Nu har en video släppts där han kör sin pappas Ferrari SF90 Stradale runt en bana.

ANNONS

Zayn, född den 11 april 2019, är son till 38-åriga Kenan Sofuoğlu, som tidigare var väldigt framgångsrik inom motorcykelracing, närmare bestämt inom Supersport World Championship.

Han är en av Turkiets mest framgångsrika racingförare och kommer från en familj som tävlat mycket inom motorcykelvärlden.

Treåringen
Sådan far, sådan son. (Foto: Instagram)

Tre år och 1 000 hästkrafter

Zayn, Kenans treåriga son, har ett Instagram-konto med en miljon följare som drivs av hans föräldrar. Treåringen har kört gokarts och motorcyklar sedan han var ännu mindre, men alltid på inhägnat område.

I sitt senaste Instagram-inlägg där han kör en Ferrari SF90 Stradale, en laddhybrid med 1 000 hästkrafter och ett nybilspris på ungefär sju miljoner kronor – på en bana.

Zayn har full racingmundering inklusive hjälm samt ett barnsäte så han ser ut över ratten och pedalförhöjningar så han faktiskt når ner till gasen och bromsen.

ANNONS
ANNONS

Treåringen som kör som en gud

Det är omöjligt att inte imponeras över treåringens kontroll. Han växlar med paddlarna och gasar på hyfsat i sin pappas Ferrari. Han håller inte på något sätt ett långsamt tempo och kör mjukt och sansat.

ANNONS
ANNONS

Det är vanligt att man börjar med motorsport när man är riktigt liten – exempelvis Sebastian Vettel började med gokarts när han var tre år gammal – men att köra en Ferrari SF90 på en bana tillhör tveklöst ovanligheterna.

Man kan med säkerhet säga att Zayns framtid som racingförare verkar säkrad, åtminstone om han fortsätter hålla på som han gör nu.

Läs även: Provkörning av Ferrari 296 GTS [Dagens PS]
Läs även:
Nya Ferrari Roma Spider [Dagens PS]
Läs även:
Recension av Aston Martin DBX 707 [Dagens PS]