Tre exemplar av den nya superbilen Ferrari SF90 Stradale säljs redan som begagnade på Blocket.
Bilen har 1000 hästkrafter och en toppfart på 340 km/h.
Den som köper bilen nu slipper ett års leveranstid – men det blir inte billigt.

ANNONS

Ferrari har haft ett kanonår i Sverige, och försäljningen har fördubblats jämfört med förra året. En av de mest eftertraktade modellerna är nya superbilen Ferrari SF90 Stradale.

Ferrari SF90 gör 0-200 km/h snabbare än vad vanliga bilar behöver upp till 100: 6,7 sekunder. Foto: Ferrari

Det handlar om ett äkta fullblod med en V8 med dubbelturbo på 780 hk som tillsammans med laddhybriddrivlina med tre elmotorer ger 1000 hk. Bilen accelererar upp till 100 km/h på endast 2,5 sekunder. Bilen är till och med snabbare på en racerbanan än legendariska LaFerrari. Just nu finns det 10 exemplar av modellen i Sverige.

SF90 är faktiskt snabbare än Ferrari LaFerrari runt en bana. Foto: Ferrari

– Jag är inte överraskad över det stora intresset. Det var väntat med en sådan fantastisk bil med 1000 hästkrafter. Det är en väldigt extrem bil som kostar mycket pengar, men den kostar långt mindre än vad sådana här superbilar har kostat tidigare. Därför blir det en bredare kundbas i Sverige. Nu är det kupéerna som levereras, har Filip Larsson, vd för Ferraris generalagent Autoropa berättat för Dagens PS.

Standardstolarna räcker fint, men det finns även kolfiber som tillval. Foto: Ferrari

Den som vill köpa en ny Ferrari SF90 Stradale får räkna med minst ett års leveranstid. Men nu finns det en genväg. Inte mindre än tre av de tio exemplar av Ferrari SF90 Stradale som finns registrerade i Sverige har lagts ut till försäljning på Blocket.

Med 1000 hästkrafter från V8:an och elmotorerna finns det få bilar i Sverige som hänger med. Foto: Ferrari

Den billigaste kostar 5 850 000 kronor, vilket lär vara strax under nypriset. En lite mer utrustad bil går på 6 800 000 kronor, men då ingår frontlifter som lyfter upp bilen över gupp och kolfiberstolar. Du kan också ta den på avbetalning med ”Smarta lånet” – för 75 000 kronor i månaden. Klarar du dig utan kolfiberstolar räcker nog denna bra.

ANNONS
ANNONS
Det går att köra utsläppsfritt i 2,5 mil. Foto: Ferrari

Det går faktiskt att köra riktigt snålt i en Ferrari SF90 i eDrive-läget. Bilen har ett 7,9 kWh batteri, vilket ger 26 kilometers räckvidd på endast el. Men det verkar betydligt roligare att köra i Qualify-läget, upp till 200 km/h tar det endast 6,7 sekunder.

Som tillval finns en frontlift som lyfter bilen över farthinder och gupp så du slipper skrapa fronten. Foto: Ferrari