Dagens PS

Ny Volvo tål både kulor och granater

Volvo defense
Vill du skjutsa barnen till skolan på ett garanterat säkert sätt, är Volvo Defence nya armerade lastbil, fordonet för dig. (Foto: Junsupreme)
Anders Værnéus
Anders Værnéus
Uppdaterad: 23 sep. 2023Publicerad: 23 sep. 2023

Börjar det kännas osäkert att ta sig fram i trafiken? Nu har Volvo släppt det mest stryktåliga fordonet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Javisst. Känner du dig otrygg, kan du beställa en bepansrad variant av i stort sett valfri, rymligare limousine.

Men det kanske ändå inte riktigt känns tillräckligt.

Volvo
Även i “normal” version är Volvo FMX ett ganska så manligt fordon. Men det var ju det där med bepansringen.(Foto: Volvo Defence)

Volvo Defence sitter nu inne på lösningen för dig. På försvarsmässan DSE i London ställde de ut sin senaste skapelse – Volvo FMX 8×8 Rigid.

En klass för sig

Lastbilen är i en klass för sig. Med 8×8-hjulsdrift och en dieseldriven turbosexa på 13 liter och 520 hästkrafter, tar den sig fram – och över allt som kommer i dess väg.

Tål kulor och granater
Nu börjar vi snacka. Med ett rejält lager pansarplåt på hytten kan känslan av lugn och säkerhet sakta infinna sig. (Foto: Telegram)

I standardvariant är dess skydd dock begränsat.

För en lastbil som förväntas röra sig i områden där direkt beskjutning med både kulor och granater inte alls är en omöjlighet krävs bättre prylar för att komma helskinnad hem.

Tillsammans med brittiska NP Aerospace finns nu lastbilen att beställa med olika grader av bepansrade skal på militär nivå 2 eller 3.

Rätt utrustad, med den starkaste bepansringen, kommer du garanterat kunna skjutsa ungarna säkert till skolan. Sannolikt även köra över de störande köerna för att slutligen landa på jobbet helskinnad Och det i en riktigt skön stil.

Läs mer:

Om Volvo FMX 8×8 Rigid här

Då går Volvo sin sista dieselbil (Dagens PS)

ANNONS
ANNONS
Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på klassiska båtar.

Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på klassiska båtar.

ANNONS
Helt elektriska BMW i5 är äntligen här!
bmw logo

Föreställ dig ljuden, dofterna, känslan. De futuristiska tonerna som välkomnar, ljusdesignen som leker över interiören och ergonomiskt utformade säten som sätter dig på första parkett. Minsta detalj är som gjord för att du ska må bra. Barnslig förväntan möter vuxen elegans i nya, helt elektriska BMW i5. Luta dig tillbaka och njut av den imponerande räckvidden, innovativa tekniken och iögonfallande designen. Välkommen in till din närmaste återförsäljare för en provkörning.

Boka provkörning
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS