Dagens PS

Defender – fortfarande omåttligt populär

Defender
Land Rovers trotjänare Defender fortsätter att engagera. På Goodwood Revival premiärvisare Land Rover de senaste tillbehören til modellen. (Foto: Land Rover)
Anders Værnéus
Anders Værnéus
Uppdaterad: 25 sep. 2023Publicerad: 25 sep. 2023

Engelska Land Rover fortsätter att pumpa ut coola tillbehör till den gamla trotjänaren Defender. Här är några av de senaste.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det var 1983 som den första Defendern rullade ut ur engelska Land Rovers fabriker. Den första bilen av en modell som med tiden skulle bli legendarisk.

Defender
Land Rovers trotjänare Defender vägrar gå i graven. Men även Land Rover själva matar på marknaden med nya tillbehör specialbyggda för bilen. Som med detta nya taktält som enkelt gör din Landy till en Camper. (Foto: Land Rover)

För snart åtta år sedan meddelade Land Rover att den klassiska Defendern skulle gå i graven. Den var omodern och passade inte längre märkets image.

Ersattes av efterträdare

Stor kalabalik utbröt hos modellens fan-club. Snart kom självklart en ny efterträdare som i dag håller på att ta sin företrädares plats på marknaden bland de verkliga entusiasterna.

Defender
The Ply Guys har gjort en smart camping-inredning som gör din Defender till en praktisk bo-i-lbil. (Foto: Land Rover)

Den gamla modellen fortsätter att regera hos de “riktiga” entusiasterna. Så pass mycket att Land Rover själva gärna fortsätter smörja den kretsen bilägare.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Nya gadgets

På den stora klassiker-träffen Goodwood Revival för några veckor sedan, premiärvisades således ett antal nya gadgets till Defendern.

Defender
Natti natti. Men den specialtillverkade inredningen på plats får du två sköna kojplatser ombord i skåpet. (Foto: Land Rover)

I centrum stod det trendriktiga taktältet som Land Rover tagit fram tillsammans med tält-tillverkaren Tent Box anpassat för modellerna 90 och 110.

Camping-liv

Tillsammans med det nya tak-tältet visades också en ny camping-inredning till 110:an, skapad av företaget The Ply Guys.

Smart och finurligt ihopsatt ger det din Land Rover en helt ny image som campingbil.

Läs mer:

Om hur du campar på Land Rover-vis här

Nya Defender finns nu som cab

ANNONS
ANNONS
Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på klassiska båtar.

Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på klassiska båtar.

ANNONS
Helt elektriska BMW i5 är äntligen här!
bmw logo

Föreställ dig ljuden, dofterna, känslan. De futuristiska tonerna som välkomnar, ljusdesignen som leker över interiören och ergonomiskt utformade säten som sätter dig på första parkett. Minsta detalj är som gjord för att du ska må bra. Barnslig förväntan möter vuxen elegans i nya, helt elektriska BMW i5. Luta dig tillbaka och njut av den imponerande räckvidden, innovativa tekniken och iögonfallande designen. Välkommen in till din närmaste återförsäljare för en provkörning.

Boka provkörning
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS