Dagens PS

Test: Toyota RAV4 Plug-in Hybrid

Toyota-plug-in-hybrid.front
Toyota plug-in Hybrid har en imponerande räckvidd i elektriskt läge. (Foto: Toyota)
Daniel Bylund
Daniel Bylund
Uppdaterad: 11 mars 2022Publicerad: 07 mars 2022

Toyota RAV4 Plug-in Hybrid gör många saker rätt. Bilen har fina köregenskaper, bra räckvidd och gör jobbet om du trycker plattan i mattan.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Toyota RAV4 Plug-in Hybrid har en hybrid-bensinmotor och en imponerande fyrhjulsdrift (AWD-i) som ger 306 hk. Räckvidden i elektriskt läge är upp till 75 kilometer. Bilen gör 0–100 km/h på 6,0 sekunder.

Vår artikelserie “Bäst i alla tester” sammanställer vi omdömen från professionella europeiska biltestare. Ett genomsnitt från alla biltester ger dig som potentiell köpare ett bättre underlag än ett enskilt test. 

Alla tester – jakten på bästa laddhybriden

För att hitta den bästa laddhybriden i små- och mellanklassen har vi samlat in data från professionella biltester och sammanställt en topp tio lista där vi utser laddhybriden som är bäst i alla tester. Läs nedan för att se vilken plats Toyota RAV4 Plug-in Hybrid hamnar på i vår sammanställning.

Toyota-plug-in-hybrid.side Hybridteknologi gör att accelerationen kommer omedelbart med motorns 306 hästkrafter. (Foto: Toyota)

 

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Professionella biltestarna

Vi har valt ut några utlåtande från tre olika biltester för att se hur de professionella europeiska biltestarna upplever Toyota RAV4 Plug-in Hybrid.

Carwow: ”Pigg och bekväm”

”Toyota RAV4 är lagom pigg och bekväm och lätt att köra, men standardautomatlådan är den största buggen.”

Whatcar: “Imponerande räckvidd”

”En laddhybrid med en imponerande elektrisk räckvidd och låga utsläpp, men det höga listpriset begränsar dess attraktionskraft för både privata köpare och tjänstebilsköpare.”

Auto Express: “Priset enda felet”

ANNONS

”Ibland får du en långtidstestbil som bara uppfyller alla dina krav, och det gör RAV4 Plug-in Hybrid hela dagen lång. Jag kämpar för att hitta fel. Den är inte billigt, men jag kan se hur det skulle tilltala som val av tjänstebil.”

Toyota-plug-in-hybrid.back Ett stort lastutrymme på hela 520 liter öppnar upp för många olika möjligheter. (Foto: Toyota)

 

Toyota-plug-in-hybrid.interior Interiören är bekväm och ger en tyst miljö – perfekt för avkopplande körning. (Foto: Toyota)

 

Placering i alla tester

I vår sammanställning bäst i alla tester i små- och mellanklassen kommer Toyota RAV4 Plug-in Hybrid på fjärde plats.

Läs mer: Tyskland: Behåll förbränningsmotorer – men inte fossilbränsle

Läs mer: Bästa laddhybriden – bäst i alla tester

ANNONS
ANNONS
ANNONS
Helt elektriska BMW i5 är äntligen här!
bmw logo

Föreställ dig ljuden, dofterna, känslan. De futuristiska tonerna som välkomnar, ljusdesignen som leker över interiören och ergonomiskt utformade säten som sätter dig på första parkett. Minsta detalj är som gjord för att du ska må bra. Barnslig förväntan möter vuxen elegans i nya, helt elektriska BMW i5. Luta dig tillbaka och njut av den imponerande räckvidden, innovativa tekniken och iögonfallande designen. Välkommen in till din närmaste återförsäljare för en provkörning.

Boka provkörning
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS