Dagens PS

Test: Mercedes C300e – "tyst och bekväm"

Mercedes-c300e.front
Sportig design med fokus på blanka kromdetaljer och led-strålkastare (Foto: Mercedes)
Daniel Bylund
Daniel Bylund
Uppdaterad: 11 mars 2022Publicerad: 04 mars 2022

Mercedes C300e sätter en hög standard när det gäller bekväm och tyst landsvägskörning. Med mycket teknik och låga driftskostnader är den här laddhybriden värd att titta på i mellanklassen. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Mercedes C300e kombinerar en elmotor med förbränningsmotor och har tillsammans en systemeffekt på 235 kW, vilket ger 320 hk. Räckvidden i elektriskt läge är upp till 55 kilometer. Bilen gör 0–100 km/h på 6,1 sekunder.

Vår artikelserie “Bäst i alla tester” sammanställer vi omdömen från professionella europeiska biltestare. Ett genomsnitt från alla biltester ger dig som potentiell köpare ett bättre underlag än ett enskilt test. 

Alla tester – jakten på bästa laddhybriden

För att hitta den bästa laddhybriden i små- och mellanklassen har vi samlat in data från professionella biltester och sammanställt en topp tio lista där vi utser laddhybriden som är bäst i alla tester. Läs nedan för att se vilken plats Mercedes C300e hamnar på i vår sammanställning.

Mercedes-c300e.back De kromade dubbla utblåsen med avsmalnande baklyktor och luftintag på bägge sidorna ger bilen ett sportigt uttryck (Foto: Mercedes)

 

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Professionella biltestarna

Vi har valt ut några utlåtande från tre olika biltester för att se hur de professionella europeiska biltestarna upplever Mercedes C300e.

Auto Express: “Härlig bil med mycket teknik” 

Mercedes C300e är en härlig bil med mycket teknik. Den är bekväm och rymlig, och har låga driftskostnader. Du kommer även långt på elektrisk drift, upp till 55 kilometer”.

Autocars: “Tyst och bekväm”

”Ett lackmustest är att jag kunde höra min klocka ticka på motorvägen. Så tyst och bekvämt går bilen”.

Carmagazines: “Miljövänlig och billig i drift”

ANNONS

”Om du söker en Plug-in Hybrid som är miljövänlig och billig i drift är Mercedes C300e rätt bil för dig. Den gör sig bäst i sin naturliga miljö på motorvägen, med en elektrisk räckvidd som är riktigt bra.”

Mercedes-c300e.side Stilrena linjer och aerodynamisk utformning ger bekväm körning (Foto: Mercedes)

 

Mercedes-c300e.interior Interiören är slimmad och finns med läder och kolfiber som tillval (Foto: Mercedes)

 

Placering i alla tester

I vår sammanställning bäst i alla tester i små- och mellanklassen kommer Mercedes C300e på femte plats.

Läs mer: Mercedes-AMG SL blir laddhybrid

Läs mer: Bästa laddhybriden – bäst i alla tester

ANNONS
ANNONS
ANNONS
Helt elektriska BMW i5 är äntligen här!
bmw logo

Föreställ dig ljuden, dofterna, känslan. De futuristiska tonerna som välkomnar, ljusdesignen som leker över interiören och ergonomiskt utformade säten som sätter dig på första parkett. Minsta detalj är som gjord för att du ska må bra. Barnslig förväntan möter vuxen elegans i nya, helt elektriska BMW i5. Luta dig tillbaka och njut av den imponerande räckvidden, innovativa tekniken och iögonfallande designen. Välkommen in till din närmaste återförsäljare för en provkörning.

Boka provkörning
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS