Mercedes C300e sätter en hög standard när det gäller bekväm och tyst landsvägskörning. Med mycket teknik och låga driftskostnader är den här laddhybriden värd att titta på i mellanklassen. 

ANNONS

Mercedes C300e kombinerar en elmotor med förbränningsmotor och har tillsammans en systemeffekt på 235 kW, vilket ger 320 hk. Räckvidden i elektriskt läge är upp till 55 kilometer. Bilen gör 0–100 km/h på 6,1 sekunder.

Vår artikelserie ”Bäst i alla tester” sammanställer vi omdömen från professionella europeiska biltestare. Ett genomsnitt från alla biltester ger dig som potentiell köpare ett bättre underlag än ett enskilt test. 

Alla tester – jakten på bästa laddhybriden

För att hitta den bästa laddhybriden i små- och mellanklassen har vi samlat in data från professionella biltester och sammanställt en topp tio lista där vi utser laddhybriden som är bäst i alla tester. Läs nedan för att se vilken plats Mercedes C300e hamnar på i vår sammanställning.

Mercedes-c300e.back
De kromade dubbla utblåsen med avsmalnande baklyktor och luftintag på bägge sidorna ger bilen ett sportigt uttryck (Foto: Mercedes)

 

Professionella biltestarna

Vi har valt ut några utlåtande från tre olika biltester för att se hur de professionella europeiska biltestarna upplever Mercedes C300e.

Auto Express: ”Härlig bil med mycket teknik” 

ANNONS
ANNONS

Mercedes C300e är en härlig bil med mycket teknik. Den är bekväm och rymlig, och har låga driftskostnader. Du kommer även långt på elektrisk drift, upp till 55 kilometer”.

Autocars: ”Tyst och bekväm”

”Ett lackmustest är att jag kunde höra min klocka ticka på motorvägen. Så tyst och bekvämt går bilen”.

Carmagazines: ”Miljövänlig och billig i drift”

”Om du söker en Plug-in Hybrid som är miljövänlig och billig i drift är Mercedes C300e rätt bil för dig. Den gör sig bäst i sin naturliga miljö på motorvägen, med en elektrisk räckvidd som är riktigt bra.”

Mercedes-c300e.side
Stilrena linjer och aerodynamisk utformning ger bekväm körning (Foto: Mercedes)

 

ANNONS
ANNONS
Mercedes-c300e.interior
Interiören är slimmad och finns med läder och kolfiber som tillval (Foto: Mercedes)

 

Placering i alla tester

I vår sammanställning bäst i alla tester i små- och mellanklassen kommer Mercedes C300e på femte plats.

Läs mer: Mercedes-AMG SL blir laddhybrid [Dagens PS]

Läs mer: Bästa laddhybriden – bäst i alla tester [Dagens PS]