Bor man i villa och har en elbil är en laddbox en bra lösning för att slippa krångel. Framför allt är det skönt att veta att bilen är fulladdad på morgonen. I M3:s test finns en klar vinnare för hemmaladdare. 

ANNONS

I M3:s test installeras boxar från de största tillverkarna av en behörig installatör. De punkter som ingår när poängen sätts är hårdvarans kvalitet, vad som ingår i box och installation, användarvänlighet och funktioner. Man glömmer inte heller bort designen, ingen vill väl ha en ful laddare hemma?

Också själva installationen är en del i bedömningen, eftersom en krånglig och svår installation påverkar kostnaden i slutändan.

Bäst i test: Easee Home

Bäst i test är Easee Home, som får maximala fem poäng av M3. Snygg, smidig och genomtänkt, och användarvänligt med bra funktioner. Här kan du läsa hela testet av Easee Home.

Zapotec Go hamnar på delad andraplats, med fyra poäng. Omdömet från M3 är att den är en liten och smidig laddbox. Den fria 4g-uppkopplingen, stöd för lastbalansering och lättanvänd app ger plus i kanten. Extra poäng blir det för att den finns i flera färger. Här kan du läsa hela testet.

Dubbelkontakt klumpigt

Fyra poäng får också Charge Amps Aura. Med dubbelkontakt är den för dig som vill ladda två bilar samtidigt. Minus är att den är stor och klumpig, och dyrare än om du väljer två separata boxar. Här kan du läsa hela M3:s test av dubbelladdaren.

Två av de testade laddboxarna får 3,5 poäng. Wallbox Copper SB får minus för priset, men beskrivs som en snygg och smidig laddbox, som är lätt att installera. Här finns hela testet.

Test: Bästa laddboxen 2022 – den ska du köpa
Ctek Chargestorm Connected 2 hamnar på sista plats i test av laddboxar för hemmet. Foto: Ctek

Perfekt till lantstället

På samma poäng hamnar Lectri.co, en enfasbox till dig som inte har tre faser framdraget. Ett plus är också det låga priset. Lectri.co passar lantstället, och dig som har laddhybrid. Här kan du läsa hela testet.

Sista plats i M3:s går till Ctek Chargestorm Connected 2. Den robusta och klumpiga boxen är rejäl och laddar enkelt och stabilt, men är inte den snyggaste att installera för hemmaladdning. Läs hela testet här.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Risk att elbilar blir dyrare att försäkra än bensinbilar [Dagens PS]

Läs även: Glad midsommar för Polestar – gör börsdebut [Dagens PS]