Dagens PS

Teslas Cybertruck orsakar blodiga skador

Owners Club forum medlemmen bdesign skadades under filminspelningen. (Foto: Tesla samt screenshot från Youtubefilmen)
Owners Club forum medlemmen bdesign skadades under filminspelningen. (Foto: Tesla samt screenshot från Youtubefilmen)
Åsa Wallenrud
Åsa Wallenrud
Uppdaterad: 29 maj 2024Publicerad: 29 maj 2024

Det finns en tråd på Owners Club forum som behandlar de skador Cybertruck har orsakat på flera av dess ägare. Det sägs att kanterna är sylvassa.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

De som väntar ivrigt på sina Tesla Cybertrucks är en brinnande skara. För en av dem blev förväntningarna dock lite för intensiva när leveransdagen äntligen kom.

Under den efterlängtade leveransen, mitt i spänningens rus, råkade han skära sig på karosspanelerna på sin sprillans nya pickup i rostfritt stål.

Och som om det inte vore nog, bara några timmar senare förvandlades hans iver till en hastig tripp till akutmottagningen, där han desperat sökte hjälp för en envis blödning. Det här skriver Inside EVS om.

Inspektionen ledde till blodsutgjutelse

Historien började flera dagar innan leveranseventet, när en medlem på CybertruckOwnersClub startade en tråd i förväntan på den stora dagen.

När det väl var dags, samlades han, hans fru och två Tesla-anställda runt lastbilen för att göra en noggrann genomgång. Under denna inspektion bestämde han sig för att kolla på en liten “grop/utbuktning eller något liknande på bakluckan.”

Plötsligt, kände han en skarp smärta genomborra handen när den kom i kontakt med karosspanelens kant. Med en reflexmässig reaktion ryckte han tillbaka sin hand med en smärtsam grimas.

“Jag ryckte tillbaka armen, och de anställda skrattade skämtsamt och påpekade att den här saken kan vara farlig,” berättar han.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Åkte till akuten

Och visst, det röda flödet av blod avslöjade en skärskada på handleden, som för den känslige kan likställas med en blödande NHL-spelare träffad i ansiktet under en intensiv slutspelsmatch.

Efter att ha lindat såret upptäckte han till sin förskräckelse att blödningen fortsatte flera timmar senare. Utan att tveka begav han sig till akutmottagningen, där läkare tog hand om hans skärsår på ett professionellt sätt.

Enligt honom själv kom skadan från den vassa kanten på bakre sidopanelen.

Tesla Cybertruck skadar sina ägare på alla vassa hörn. (Foto: Tesla)
Tesla Cybertruck skadar sina ägare på alla vassa hörn. (Foto: Tesla)

Cybertrucken skadar många ägare

Och om du tror att detta är en isolerad händelse bör du tänka om. Detta är inte första gången en Cybertruck-ägare drabbas av en allvarlig skärskada.

Tidigare i maj rapporterade en annan ägare att han var tvungen att få stygn efter att dörren fångade hans ben. Det verkar som om det inte bara är Cybertrucks som utgör en risk för sina ägare.

ANNONS

Var försiktig

En ägare till en Chevrolet Bolt EUV hävdar att de upprepade gånger har skurit sig på dörren. Till och med en Rivian R1T-ägare har skurit upp benet på växeltunneln på sin pickup.

I slutändan är detta en påminnelse om att livet inte alltid är en dans på rosor, särskilt när det handlar om fordon. Men förhoppningsvis kommer dessa ägare att kunna fortsätta att njuta av sina fordon utan att behöva göra fler blodiga offer i framtiden.

Läs mer:

Bilsäkerhet i fara: Hackare kan ta kontroll över ditt fordon. Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Åsa Wallenrud
Åsa Wallenrud

Teknik- och motorentusiast som bevakar bilvärlden.

Åsa Wallenrud
Åsa Wallenrud

Teknik- och motorentusiast som bevakar bilvärlden.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS