Tesla Roadster gör 0-100 på 1,1 sekunder med SpaceX-teknologi. Med de siffrorna får Tesla den snabbaste bilen i världshistorien.

ANNONS

De snabbaste Formel 1-bilarna gör 0-100 på 1,7 sekunder enligt Carup.se, och svenska Koenigsegg Regera som satte världsrekord i att vara världens snabbaste produktionsbil 2019 gör samma tid på 2,8 sekunder. Världens snabbaste produktionsbil just nu är Porsche 918 Spyder, som gör 0-100 på 2,1 sekunder.

Men det är ingenting jämfört med vad nya Tesla Roadster lovar. Bilen närmar sig nu produktion och visades upp på Petersen Museum i USA i helgen. På en skylt på utställningen bekräftar Tesla att bilen kommer göra 0-100 på 1,1 sekunder, skriver Carup.se.

Tesla Roadster
Även i ”normalversionen” är Tesla Roadster grymt snabb – på Teslas hemsida står att den gör 0–100 på 2,1 sekunder. (Foto: Tesla)
Tesla Roadster
Interiören på en Tesla Roadster. (Foto: Tesla)

De osannolika siffrorna görs i en specialversion med ett så kallat SpaceX-paket, där bilens baksäte tas bort och ersätts med en stor tank som driver 10 raketmotorer. Accelerationen går bara att uppnå en eller två gånger innan tanken måste fyllas på igen.

Gör över 400 km/h

Även standardvarianten av Tesla Roadster är galet snabb – den kan accelerera 0-100 på 2,1 sekunder enligt Teslas hemsida. Dessutom har den en rejäl topphastighet, något som tidigare varit svårt att få till på elbilar. Tesla Roadster ska komma upp över 400 km/h.

Teslas vd Elon Musk bekräftar den galna hastigheten på Twitter.

”Ja, med paketet med SpaceX raketmotorer. Det kommer att vara säkert, men väldigt intensivt. Förmodligen inte klokt för dem med ett medicinskt tillstånd – samma som en hardcore berg-och dalbana”, skriver Elon Musk, som är vd både för Tesla och för SpaceX.

ANNONS
ANNONS
Tesla Roadster
Tesla Roadster blir världens snabbaste bil någonsin. (Foto: Tesla)


Kostar två miljoner

Någon svensk prislapp finns ännu inte på bilen, men i USA kostar den två miljoner kronor för de första 1000 exemplaren, skriver Carup.se.

Läs mer: Tesla nära Ryssland – Putin kan ha möte med Elon Musk