Under årets första halvår är Tesla Model 3 den stora vinnaren bland de eldrivna bilarna. Modellen har sålt mer än dubbelt så mycket som utmanaren Volkswagen ID.3., rapporterar Teknikens Värld.

ANNONS

För fyra år sedan meddelande Volkswagen att man skulle satsa på att utmana Teslas världsherravälde på elbilsmarknaden. Men än så länge har det inte gått så bra. Volkswagen har inte ens lyckats konkurrera med Tesla på den egna hemkontinenten.

Vinner med hästlängder 

Efter årets första halvår står det klart att Tesla fortsätter att vara det mest populära elbilsmärket bland köparna. 

Särskilt populär är Tesla Model 3 som det sålts hela 65 976 exemplar av, till skillnad från Volkswagens ID.3 som endast levererat 30 929 fordon.

Försäljningssiffrorna är framtagna av analytikern Matthias Schmidt som undersökt försäljningen i 18 västeuropeiska länder.

Volkswagens ID-modeller i farozonen

Schmidt misstänker att Volkswagens ID-modeller redan har peakat och ligger i farozonen försäljningsmässigt.

På tredje plats hamnade Renault Zoe med lite över 30 000 sålda bilar, följt av Volkswagen ID.4 som landade på omkring 24 000 sålda exemplar.

Bland hybridbilarna var Ford Kunga mest populär med över 26 000 sålda bilar. På andra plats kom Volvo XC40 med nästan 24 000 sålda exemplar, följt av Peugeot 3008 med cirka 21 000 bilar.

Intresset för elbilar fortsätter öka

Den totala försäljningen av elbilar har ökat med 124 procent, jämfört med samma period förra året. Laddhybridsförsäljningen har ökat med hela 201 procent. 

ANNONS
ANNONS

Schmidt estimerar att försäljningen av elbilar kommer att fortsätta öka under den kommande tiden, och till slut landa på runt två miljoner sålda fordon för året. Det skulle innebära en marknadsandel på 16,7 procent.

Läs hela artikeln på Teknikens Värld.

Läs mer: Här förnedrar Tesla Porsches värsting – Dagens PS