Dagens PS

Svenskarna som fick lyxbilar i julklapp

Porsche Taycan
Svårt att hitta bra julklappar? Den här Porschen är inslagen och klar. Foto: Maths Nilsson
Maths Nilsson
Maths Nilsson
Uppdaterad: 20 dec. 2020Publicerad: 20 dec. 2020

Att få en splitterny lyxbil i julklapp är drömmen för vissa.
Dyra bilar i julklapp är ovanligt i Sverige – men det förekommer.
– Vi hade en kvinna som fick en Porsche 911 med snören och allt, säger Erik Börnstedt, säljare på Porsche Center Stockholm.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Kanske kommer just du att få din drömbil i julklapp i år. Det lilla paketet som ligger under granen kanske innehåller bilnycklar till en ny Porsche eller Ferrari.

– Jo, det händer faktiskt att vi säljer bilar som ska vara julklappar. Det har hänt några gånger under de 16 år som jag har jobbat med bilar. Det är vanligare att köpa bilar i födelsedagspresent, säger Erik BörnstedtPorsche.

I foajén på Porsche Center i Smista utanför Stockholm står en Porsche Taycan inslagen med röda julsnören, men ännu har ingen slagit till på den som julklapp.

– För något år sedan levererade vi en Porsche 911 med snören och allt på julafton till en kund i centrala Stockholm, det blev väldigt uppskattat och lyckat.

Julklappsbil

Kan du gissa modellen? Jo, det går att få bilen inslagen.

Även lyxbilsåterförsäljaren Callisma i Täby har kunder som köpt bilar i julklappar.

– Det är inte vanligt, men det har hänt några gånger under de snart 18 år jag har arbetat med bilar. Senast var det en Aston Martin, säger vd Fred Mannerfelt.

Går det att få den inslagen i presentpapper?
– Allt går att ordna så klart med presenter, även om det är en bil…

ANNONS

Det finns dock fallgropar med att ge bort en bil i julklapp – det har faktiskt hänt att mottagaren inte gillar färgen och modellen och det kan vara besvärligt att ta bilen på öppet köp och byta färg i mellandagarna.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS