Nissan visar upp helt nya Qashqai med tuff och vågad design.
Den nya bilen får enbart hybriddrivlinor och blir större än föregångaren.
Trots det är nya Nissan Qashqai 60 kg lättare.

ANNONS

Nissan startade trenden med crossovers när de lanserade Qashqai för snart 15 år sedan. Sedan dess har modellen varit en av världens mest sålda och bildat skola för andra biltillverkare.

Nya Nissan Qashqai växer på alla ledder. Foto: Nissan

Nu är det dags för tredje generationens Nissan Qashqai som får skiljer sig rejlält från föregångaren. Bilen får en ny plattform, ett djärvt nytt utseende och kommer med enbart hybrid-drivlinor.

Nya Qashqai är designad, konstruerad och tillverkad i Storbritannien i samarbete med Renault-Nissan-Mitsubishi.

Bilens design domineras av Nissans nya V-grill och strålkastarna sägs likna en boomerang. Bilen har blivit större och är 35 mm längre och 32 mm bredare än gamla modellen. Större hjul är en stark trend, och nya Qashqai står på 20-tummare.

Foto: Nissan

Trots större mått är karossen lättare. Nya komposit- och aluminiumpaneler ger en viktminskning på 60 kg. Nya svetstekniker ökar styvheten med 41 procent.

Interiören har blivit betydligt lyxigare och mer ombonad och får en ny 9,0-tums högupplöst multimedia-pekskärm. Google Assistant och Amazon Alexa ansvarar för röststyrningen.

ANNONS
ANNONS

Interiören är rejält uppgraderad. Foto: Nissan

Qashqai kommer att finnas med ett flera olika elektrifierade bensindrivlinor. Mildhybriden har en 1,3-liters turboladdad bensinmotor med ett 12V mildhybridsystem. Det kommer också en elhybrid. Dock ingen laddhybrid, än så länge.