Skoda har släppt en sportig variant av sin Enyaq iV – förstås kallad Skoda Enyaq iV Sportline. 

ANNONS

Skoda Enyaq iV Sportline byggs vid Skodas huvudfabrik i tjeckiska Mladá Boleslav, precis som den vanliga varianten Enyaq iV. Leveranser förväntas starta i tredje kvartalet.

De största förändringarna jämfört med originalet är i utseendet, med ett sänkt sportchassi, sportstötfångare fram och bak, och 20 tums lättmetallhjul i silver. Blanksvart är färgen på grill, takreling, sidofönsterlister och backspeglar. Även i interiören är temat svart, med syntetiskt läder.

Skoda Enyaq iV Sportline
Skoda Enyaq iV Sportline (Foto: Skoda)
Skoda Enyaq iV Sportline
(Foto: Skoda)

Bilen kommer i två varianter, enligt ett pressmeddelande:

Enyaq Sportline iV 60 levererar 180 hk (132 kW) och har ett maximalt vridmomentet på 310 Nm. Batteriet har en kapacitet på 62 kWh (58 kWh netto) och ger en räckvidd på mer än 400 km (WLTP) och kostar från 483 900 kr.

Enyaq Sportline iV 80 är försedd med det större 82 kWh-batteriet (77 kWh netto) och har en räckvidd på mer än 520 km WLTP. Motorn på bakaxeln genererar 204 hk (150 kW) och kostar från 571 500 kr. Topphastigheten ligger på 160 km/h vilken av de drivlinorna man än bestämmer sig för.

Dagens PS Håkan Nilsson skrev vid presentationen av originalversionen av Skoda Enyaq iV i höstas:

ANNONS
ANNONS

”Att Skoda tillverkar bra bilar, det vet vi redan. Enyaq iV är definitivt inget undantag, tvärtom så är det en modell som har alla ingredienser för att bli en succé”.

Skoda Enyaq iV Sportline
(Foto: Skoda)
Skoda Enyaq iV Sportline
(Foto: Skoda)


Läs mer:
Skoda Enyaq iV – räckvidd och pris överraskar – Dagens PS