Biltillverkaren SSC North America tvingas pudla efter rekordfiaskot för modellen Tuatara. varken drömgräns eller påstådda hastigheten stämde.

ANNONS

I oktober 2020 skulle Tuatara ha slagit ett fantastiskt hastighetsrekord för produktionsbilar. Enligt tillverkaren SSC North America snittade testet 509 kilometer i timmen. Topphastigheten var fantastiska 533 kilometer i timmen.

Rekordet ifrågasattes hårt av bland annat youtubern ”Shmee150”, som påstod att SSC:s rekordbil i verkligheten gick mycket långsammare än vad som påståtts. SSC North Americas vd Jerod Shelby tog testet i försvar och hävdade att det inte var några som helst problem med mätningarna. Det ska till och med ha funnits officiella kontrollanter på plats.

Anade oråd

Shelby tog dock åt sig av kritiken och började att få kalla fötter gällande testet. Nu hette det att data från GPS och video inte var synkade och därför skulle Tuatara få göra om testet. Men att testet inte stämde nämndes aldrig – förrän nu.

Nu pudlar tillverkaren på Instagram och tar tillbaka påståendet att Tuataran skulle ha kommit upp i den spektakulära toppfarten 533 kilometer i timmen. De erkänner dessutom att man inte ens kom upp i drömfarten 300 miles per hour, 483 kilometer i timmen. Nu ska SSC:s diamant först och främst spränga 300 miles per hour-vallen i ett nytt test. Helt utan några som helst frågetecken.

Om man ska ge sig på ett hastighetsrekordförsök för produktionsbilar igen, det står skrivet i stjärnorna och det är troligen endast Jerod Shelby som sitter inne på det svaret.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Här slår de Koenigseggs rekord – kör 455 km/h