Dagens PS

Körde 236 km/h: Polisen tog hans nya Lamborghini

Mannen hade köpt sin nya Lamborghini Huracán Spyder några timmar innan dansk polis konfiskerade bilen. Foto: Lamborghini
Maths Nilsson
Maths Nilsson
Uppdaterad: 11 okt. 2021Publicerad: 10 okt. 2021

Mannen var på väg hem till Norge med sin nyköpta Lamborghini Huracán Spyder. Då tog dansk polis honom i 236 km/h.
En ny lag gör att polisen kunde konfiskera superbilen värd 2,7 miljoner kronor.
– Det var lite sorgligt för honom, säger Jess Falberg, vakthavande befäl vid Nordjyllands polis, till Nordjyske.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Att köra för fort kan bli dyrt om du får böter. För den här mannen blev det betydligt dyrare än så. Han förlorade sin nyköpta Lamborghini Huracán Spyder Perfomante, värd 2,7 miljoner kronor, efter inte ens en dag.

Här är den aktuella bilen, en Lamborghini Huracán Spyder Performante, värd 2,7 miljoner kronor, efter att polisen konfiskerat den. Foto: Per Frank Paulsen

Under torsdagen hade mannen varit i Tyskland och köpt en nästan ny Lamborghini. Under kvällen var han på väg hem till Norge och körde på motorvägen E39 söder om Hjørring i Danmark. Han trampade rejält på gasen i superbilen när dansk polis tog honom i en hastighetskontroll klockan 19.25 på kvällen.

Togs för “vansinnig körning”

Danska polisen klockade Lamborghinin till 236 km/h, där hastighetsgränsen var 130 km/h. En ny lag ger polisen möjlighet att konfiskera fordon som används för ”vansinnig körning”.

Troligen var mannen helt omedveten om den nya lagen som trädde i kraft 31 mars i år. Han hade bara en mil kvar till färjan som skulle ta honom till Norge. För polisen uppgav mannen att han tidigare på dagen köpt bilen för 2,7 miljoner kronor.

Performante-modellen av Huracán har 640 hästkrafter och toppar 340 km/h. Foto: Lamborghini

– Det var lite sorgligt för honom. Nu har bilen beslagtagits, och det var han lite ledsen över. Jag antar att det inte kommer att bli några problem med konfiskationen, säger Jess Falberg, vakthavande befäl, till Nordjyske. Dansk polis har hittills i år förverkat mer än 500 fordon.

ANNONS

Toppar 325 km/h

Det var heller inte vilken Lamborghini som helst som polisen fick i sin ägo. Lamborghini Huracán LP640-4 Perfomante Spyder är en specialmodell med starkare motor och bättre aerodynamik än vanliga Huracán. Bilen har en V10-motor på 640 hästkrafter och en toppfart på 325 km/h. 0-100 km/h går på endast 3,1 sekunder. Bilen känns bland annat igen på banden längst ner på karossen i italienska flaggans färger. Taket kan cabbas ner på 17 sekunder.

0-100 km/h går på 3,1 sekunder. Mannen hann bara äga Lamborghinin i några timmar innan den konfiskerades av polisen.

 

Spydern kan cabbas ner på 17 sekunder. Foto: Lamborghini

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS