Framgångsrike företagaren Tamer Senyüz från Malmö auktionerar ut sin Ferrari 430 och donerar alla pengar till Cancerfondens Rosa Bandet.
Han gör det för att hedra sin mamma som avled i cancer förra året – och för att fler mammor ska få överleva.
– Mamma och jag reste aldrig iväg tillsammans, och jag insåg att om jag hade kunnat byta Ferrarin mot bara en veckas semester med mamma hade jag gjort det utan att tveka, säger Tamer till Tradera.

ANNONS

Nu i oktober genomförs Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj för nittonde året i rad. Syftet med kampanjen är att samla in pengar till cancerforskning, sprida kunskap om cancer och påverka beslutsfattare i viktiga frågor. För 13:e året i rad är H.K.H. Kronprinsessan Victoria kampanjens beskyddare. Mer information om kampanjen finns på www.cancerfonden.se/rosabandet.

Kronprinsessan Victoria är Rosa Bandets beskyddare, för 13:e året i rad. Foto: Cancerfonden

En av de som anslutit sig till kampanjen för att stötta cancerforskningen är Malmöföretagaren Tamer Senyüz. Han äger en Ferrari 430 från 2007 som han nu auktionerar ut på Tradera. Alla pengar från försäljningen går till Rosa Bandet och Cancerfonden.

Hade hellre rest bort med mamma

Att köpa Ferrarin var Tamers dröm, och efter ha blivit framgångsrik företagare lyckades han spara ihop tillräckligt för att köpa bilen 2019. Ett år senare förlorade han sin mamma Aysel i cancer. Även om han lyckades uppfylla sin dröm, hade han hellre lagt pengarna på en semesterresa med sin mamma medan hon fortfarande levde.

Tamer auktionerar nu ut sin Ferrari på Tradera och låta intäkterna gå till cancerforskningen – för att fler mammor ska få överleva.

– Till exempel reste mamma och jag aldrig i väg tillsammans, och jag insåg att om jag hade kunnat byta Ferrarin mot bara en veckas resa med mamma så hade jag gjort det utan att tveka. Det fanns en skam över att mitt fokus hade varit på en Ferrari medan mamma sökt sjukvård, säger Tamer Senyüz i en intervju med Cancerfonden.

ANNONS
ANNONS

Vill inspirera andra

Pengarna för auktionen går oavkortat till Cancerfonden, till minne av Tamers mamma Aysel Senyuz. Just nu är buden på Ferrarin uppe på 640 500 kronor.
– Jag ville inspirera andra, och det var då idén om att auktionerna ut bilen på Tradera föddes.

För den som vill göra samma sak som Tamer Senyüz  får det bra att starta rosa auktioner, för stort som smått på Tradera, där pengarna går till Cancerfonden.