Koenigsegg tappade sitt nya banrekord på Ring Knutstorp – till en Porsche Boxster för 800 000 kronor.
– Jag klarade det! Jag körde snabbare, med en Boxster som jag brukar äta glass i, säger Robert Serwanski som satt bakom ratten.

ANNONS

Nyligen gick Koenigsegg ut med pukor och trumpeter och berättade att de slagit nytt varvrekord på Ring Knutstorp för standardbilar. En Koenigsegg Regera med 1500 hästkrafter och tre elmotorer körde varvet på knixiga Knutstorp på 1.03,84. Enligt Christian von Koenigsegg ”häpnade” de över vad bilen kunde göra på banan.

Gamle testföraren kör

Men Koenigseggs rekord blev inte långlivat. Nu har det slagits av en vanlig Porsche Boxster GTS med Koenigseggs tidigare testförare Robert Serwanski bakom ratten – något du kan ser här på Youtube.

Porschen hade över 1000 hästkrafter mindre än Koenigsegg. Bild: Youtube

En vän sa efter att ha sett klippet att det här borde du klara med Boxstern. Jo, men bilen står på bockar och jag är klar för säsongen. Men jag tänkte ge det en chans och se om det är möjligt, berättar Robert Serwanski på Youtube.

Bilen som Robert körde har över 1000 hästkrafter mindre än Koenigsegg Regera och kostar mindre än en 25:e del av vad hyperbilen från Ängelholm gör.

Fyrcylindrig motor på 365 hk

Det handlar om en Porsche Boxster GTS från 2018 med en fyrcylindrig motor på 365 hästkrafter. Bilen är en standardbil, så när som på att hjulupphängningarna modifierats något.

Under körningen slår Robert och Porschen till slut Koenigseggs varvtid och landar till slut in på 1.03.72, en dryg tiondel snabbare än hyperbilen från Ängelholm.

ANNONS
ANNONS
”Använder bilen för att köpa glass”. Porsche Boxstern var standard så när som på ett par detaljer i hjulupphängningarna.

– Med tanke på omständigheterna är jag mycket nöjd med varvtiden och jag tror att ytterligare 0,5 sekunder är tillgängliga och vi får se om jag kommer att försöka hitta dem nästa år, säger Robert Serwanski på Youtube.

Vad Koenigsegg tycker om det nya rekordet är okänt, men helt roligt att få stryk av en vanlig Porsche Boxster är det kanske inte?