Bilen är lackad i samma silvergrå kulör som James Bonds (Sean Connerys) Aston Martin i filmen ”Goldfinger” och priset väntas bli mellan 14 och 18 miljoner kronor.

ANNONS

Sean Connery köpte bilen för att hans barn tjatade om det. Och det är också den enda Bond-bil han haft.

Just den här bilen har alltså inte varit med i någon James Bond-film, men den är slående lik den Aston Martin som alltså Sean Connery rattade i rollen som brittisk hemlig agent i klassiska ”Goldfinger”.

Sean Connery Bond
Sean Connerys Aston Martin DB5 från 1964 väntas gå för mellan 14 och 18 miljoner kronor. (Foto: Broad Arrow)

På auktionshuset Broad Arrow i Monterey, Kalifornien, heter det att klenoden är i ”mycket presentabelt skick” inför auktionen som äger rum den 18 augusti.

Förutom korrekt färgnyans i lackeringen, enligt Mr Bonds Aston Martin, har pärlan genomgått en mekanisk renovering, och den har sedan underhållits minutiöst och genomgått grundlig service och inspektion före auktionen, framgår det.

(Foto: Broad Arrow)

Sean Connery var 88 år när han införskaffade denna bedårande vackra Aston Martin DB5 från 1964.

Bilen var svart när Sean Connery köpte den, men han såg till att den fick samma färg som i ”Goldfinger”, det vill säga ”snow shadow grey”.

Det var i början av 2018, men tyvärr fick han inte njuta särskilt mycket av bilen själv. Han dog knappt två år senare i en ålder av 90 år.

ANNONS
ANNONS
(Foto: Broad Arrow)

Det tog förresten emot för Sean Connery att köpa en Bond-bil, berättar hans son Jason Connery i den här artikeln på CNN.

Nu blev det så ändå och han förvarade sin Aston Martin vid hemmet i Schweiz och var så förtjust i den, enligt Jason Connery, att han hade ett foto på den på sitt skrivbord.

(Foto: Broad Arrow)

Läs även: Aston Martin Valhalla – ny superbil för James Bond [Dagens PS]