Satsningen på en hubb för teknikutveckling i centrala Stockholm fortsätter men Volvo Cars har inte lyckats rekrytera all personal.

ANNONS

Det här skriver Computer Sweden apropå Volvo Cars satsning på en tech-hubb i Stockholm och som invigdes i början av december 2022.

”Runt 300 personer fanns på plats när satsningen inleddes. Det uttalade målet då var att ha cirka 700 personer på plats. Men än så länge är det en bit kvar till de 400 som Volvo siktat på att rekrytera”, framgår det i artikeln.

Volvo Cars pressavdelning kommenterar det hela så här:

Volvo Cars: Det går bra

”Det har gått bra. Volvo Tech Hub Stockholm öppnade för cirka sex månader sedan och vi har etablerat en attraktiv arbetsplats och haft god framgång i att attrahera kompetens.”

Enligt företaget är omkring 500 i dag involverade i bolagets tech-hubb-satsning.

Något tidsmål när all personal ska finnas på plats är inte uppsatt, enligt biltillverkaren som uppger för CS att 40 nationaliteter är representerade i tech-hubben.

Men vad satsningen resulterat i hittills rent konkret, förutom att biljätten nu återfinns på Stockholms techkarta, framgår inte.

ANNONS
ANNONS

Volvo Cars ska skära ner sin verksamhet med 1300 tjänster. Omkring 1 100 tjänster kommer att minskas vid den globala operativa enheten Volvo Personvagnar AB. De återstående 200 befattningarna kommer att identifieras efter en översyn av Volvo Cars olika legala enheter i Sverige, skriver Volvo Cars i ett mejl till Dagens PS.

Läs mer här: Dråpslaget: Sparkar 1300 – bara i Sverige [Dagens PS]

Läs också: Dundrar fram med kanonrapport [Dagens PS]