Nya Audi RS Q8 har 600 hästkrafter, men den som tycker det är futtigt kan trimma bilen och få brutala 918 hästkrafter i en ny version: RQ 900.

ANNONS

Japp. Du läste rätt.

Det är Teknikens Värld som berättar att det går att köpa ett trimkit till nya Audi RS Q8, som skickar upp bilen i farter som de flesta inte ens vågar drömma om och som gör att bilen får enorma 918 hästkrafter och ett chockerande maxvrid på 1 180 newtonmeter i stället för standardiserade 600 hästkrafter och 800 newtonmeter, som redan är ganska extremt.

Audi RQ 900
(Foto: Manhart)

Den vanliga Audin var tillräckligt snabb för att spöa Lamborghini Urus med fem sekunder på Nürburgring-banan och kom in på tiden 7 minuter och 42 sekunder på hösten 2019.

Bilen gör 0-100 km/h på blott 3,8 sekunder med sin 4,0-liters V8.

Kallar Audin RQ 900 i stället för RS Q8

Men det går alltså att få mer spinn på värstingen än så på motorn för den som tycker att en toppfart på 305 km/h är för långsamt, konstaterar Teknikens Värld och berättar att det är bolaget Manhart Performance som slagit mynt av att toktrimma tyska muskelbilar till extremversioner.

Audi RQ 900
(Foto: Manhart)

I artikeln beskrivs det hur Manhart jobbar för att få ut max ur just Audis befintliga supermotor, bland annat genom att montera ”ett eget turbo- och laddluftkylarsystem”.

Det och mycket annat har Manhart gjort för att få Audis nya stolthet att nå vulgära farter.

Den trimmade Audi-versionen kallas för övrigt RQ 900 i stället för RS Q8.

ANNONS
ANNONS
Audi RQ 900
(Foto: Manhart)

”Audins luftfjädringssystem har inte lämnats orört, Manhart har sett till att det ger bilen en lägre gång närmare marken – 30 till 40 millimeter närmare, beroende på vad kunden vill ha”, framgår det vidare i tidningen.

Läs mer om hur bilen trimmas och pimpas. Dock avslöjar inte Manhart med ett ord om hur snabb nya Audin blir, eller vad prislappen är på fartmonstret RQ 900 med sitt widebody-kit och extra vingar.

Audi RQ 900
(Foto: Manhart)

Läs även: Förfinat tygtak på 2021 Audi A5 Cabriolet [Dagens PS]