Rolls-Royce handbyggda lyxåk Boat Tail rullar vidare. Denna gång i ett guldrosa skimmer med stänk av pärlemor. Ett mästerverk på fyra hjul som enligt tillverkaren är bilbranschens svar på haute couture och en hyllning till pärlindustrin. 

ANNONS

Det var för några dagar sedan som Rolls-Royce kunde presentera ännu en unik version av sitt lyxåk Boat Tail under Concorso d’Eleganza Villa d’Este, vid Comosjöns strand i norra Italien. En inramning som utan tvekan framhävde bilens eleganta linjer på bästa sätt.

Boat Tail
Boat Tail är ett av lyxbilstillverkarens mest påkostade koncept. (Bild: Rolls-Royce)

Hyllning till pärlindustrin

Som Dagens PS tidigare kunnat rapportera är Boat Tail ett av lyxbilstillverkarens mer ambitiösa och påkostade projekt som bygger på att skapa exklusiva bilar för hand, helt utifrån köparens önskemål. Ett bilbygge som kräver ett nära samarbete med beställaren och verkligen tar begreppet drömbil till nya dimensioner.

Den modell som presenterades i dagarna är således resultatet av beställarens önskemål och en hyllning till dennes far och familjearv inom pärlindustrin, vilket det skimrande färgvalet möjligen skvallrar om.

Boat tail
Perfekt inramning intill Comosjön i Italien. (Bild: Rolls-Royce)

Brons och pärlemor

Helt lätt är det inte att beskriva färgen, som skiftar i mjuk rosa, brons och pärlemor och följer ljusförhållandena. Ros och ostron är färgtoner som tillverkaren tillskriver bilen.

Beställaren som är både konst- och bilintresserad äger sedan tidigare en betydande samling av klassiska och moderna bilar och har enligt tillverkaren varit djupt involverad i tillverkningsprocessen.

Boat Tail
Färgen skiftar i ljus rosa, guld och pärlemor. (Bild: Rolls-Royce)

Detaljer av roséguld

Boat Tail är helt och hållet handbyggd. Karosspanelerna har tillverkats av stora aluminiumplåtar vilket skapar en distinkt kontur som enligt tillverkaren är sprungen ur 1900-talets kappseglingsyachter.

Huven som tillverkats särskilt för den här bilen är konjaksfärgad och har även den inslag av brons och guld, liksom de nedre trösklarna av teknisk fiber med en vävd tråd i roséguld.

Boat tail
Exklusivt mervärde vid en eventuell picnic. (Bild: Rolls-Royce)

Samma färgskala återfinns interiört där konjaksfärgat läder möter Royal walnut-fanér, roséguld och pärlemor. Instrumentbrädan pryds av en klocka tillverkad av pärlemor. Så även knappar och instrumentrattar. Bilens bakre däck är även det klätt i Royal walnut-faner med pläterade ränder av roséguld.

Boat tail
Interiör med fanér av Royal walnut och pärlemor. (Bild: Rolls-Royce)
Boat tail
Guldpläterade ränder.(Bild: Rolls-Royce)
Boat Tail
Gyllene toner som följer ljusförhållandena. (Bild: Rolls-Royce)

Haute couture, själ och hjärta

Sammantaget en mycket vacker bil med väl avvägda detaljer och material, som med största säkerhet hade gjort beställarens far mycket stolt. Så även lyxbilstillverkaren som liknar bilen vid haute couture och har lagt ned både tid, själ och hjärta i skapandet.

ANNONS
ANNONS

”Att skapa en bil för att hedra en vördad kunds far och familjehistoria är ett extraordinärt privilegium; ett ansvar som vi tog väldigt mycket till oss”, säger Alex Innes på Rolls-Royce, som ansvarat för projektet i ett pressmeddelande.

Läs även: Rolls-Royce Boat Tail – ”mest ambitiösa vi byggt” [Dagens PS]

Läs även: Rolls-Royce nya giv – bygga kärnreaktorer [Dagens PS]