Många excentriska entreprenörer vill köpa en Lamborghini. Men det räcker inte för Rea Stark. Han vill köpa hela det italienska sportbilsföretaget. 

ANNONS

Budet på 7,5 miljarder euro, motsvarande nära 76 miljarder svenska kronor, nobbades dock av ägaren Volkswagen-gruppen. Audi, som hanterar sportbilsföretaget, sa att Lamborghini inte är till salu.

Lovade investeringar i bolaget

Rea Stark, som driver det schweiziska investmentbolaget Quantum Group, har dock inte dragit tillbaka budet – och är villiga att förhandla ytterligare för att få till en affär. De har också lovat investeringar på 1-2 miljarder euro i Lamborghini om de får köpa bolaget.

”Självklart är vårt bud fortfarande giltigt. Vi har en tydlig plan för Lamborghini och finns det en vilja att förhandla – oavsett om det gäller investeringar, garantier eller inköpspris – så är vi givetvis redo för det”, säger Rea Stark till Reuters.

Som en del av budet ville Quantum Group fortsätta köpa delar av Audi under fem år, samt dela med sig av sin utveckling. Dessutom ville de bygga en utvecklingscentrum i Tyskland för batterier.

”När allt kommer omkring har vi noggrant vägt och tänkt igenom vårt bud för Lamborghini och det bifogade erbjudandet och konceptet och om det finns en vilja att förhandla – om det är investeringar, garantier eller köpeskillingen -– så är vi naturligtvis fortfarande beredda. Vi anser att detta är ett rättvist första erbjudande, det är en värdering som är vanlig för lyxmärken.”

Driver också Piëch Automotive

Rea Stark är en serie-entreprenör, industridesigner och också medgrundare till schweiziska hyperbilsföretaget Piëch Automotive, tillsammans med Anton Piëch som är son till Volkswagens tidigare vd Ferdinand Piëch och barnbarnsbarn till Ferdinand Porsche.

Rea Stark hoppas att VW-gruppen ska ändra sig framöver och sälja Lamborghini, även om det inte verkar så.

ANNONS
ANNONS

”Meddelandet från Volkswagen och Audi var tydligt. Man måste acceptera det”, säger han till Reuters.

Läs mer: Lamborghini gör rekordvinst – mitt i pandemin