Prins Carl Philip och slalomkungen Ingemar Stenmark ska tävla mot varandra i Porsche Sprintchallenge den här säsongen.

ANNONS

Prins Carl Philip har tidigare kört Porsche Carrera Cup men av tidsmässiga skäl väljer han nu att tävla i underklassen Porsche Sprintchallenge. Han kommer inte köra alla deltävlingar och det är sedan tidigare klart att han inte deltar vid premiären i Anderstorp den 13 till 14 maj.

Prins Carl Philip säger att han byter klass av tidsmässiga skäl då han i dagens läge inte har den tid som krävs för att sätta sig in i nya Porsche 911 GT3 Cup (992) i Carrera Cup. Han medger dock att omställningen till Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport också kräver en del.

”Det är en jättefin bil med bra balans. Den har emellertid mindre effekt än vad jag är van vid och därför behöver jag lära om lite, bland annat hitta nya bromspunkter”, säger prins Carl Philip till sprintchallenge.se.

Prinsen tävlar mot skidkungar

När prins Carl Philip gör säsongsdebut kommer han få möta ett nytt, legendariskt team. Två av skidsportens genom tiderna största namn, Ingemar Stenmark och norska Aksel Lund Svindal kommer under en säsong i Porsche Sprint Challenge Scandinavia dela team.

”Det är fantastiskt kul med racing. Jag har kört en säsong i mästerskapet och fick rejäl mersmak. Det är så mycket man känner igen från skidåkningen med hög fart, avancerad kurvtagning och noggrann analys av banan. Jag ser verkligen fram emot kommande racingsäsong och att få köra både med och mot Aksel”, sade Ingemar Stenmark till Sprinchallange.se i vintras.

”För en gång skull kanske jag har lite mer erfarenhet än många av mina konkurrenter, men det finns flera stycken i startfältet som är väldigt snabba och efter dagarna här på Mantorp Park är jag väldigt imponerad av Aksel Lund Svindal”, säger prins Carl Philip till sprintchallenge.se.

ANNONS
ANNONS

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och motor? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Volkswagens vd bekräftar: Audi och Porsche till F1 [Dagens PS]