Kias succémodell EV6 har tagit emot mängder av utmärkelser, bland annat Årets bil och Red Dot award för sin design – nu slår de till med årets prestandachock och lanserar EV6 GT.

Nu tar Kia nästa steg och lanserar en GT version av el-crossovern som slår de flesta på fingrarna. Dessutom till ett överkomligt pris.

ANNONS
När huven öppnas möts man av avancerad helelektrisk drivlina med dubbla motorer ger 585 hk och 740 Nm. (Foto: KIA press)

0-100 på 3,5 sekunder

Enligt Kia skall EV6 GT klar 0-100 på 3,5 sekunder och en toppfart på 260 km/h. Med en räckvidd på 42 mil lär EV6 GT kliva in på toppen av mångas önskelistor.

Det är Kias starkaste serietillverkade bil hitintills och den går att beställa från återförsäljare redan nu enligt KIA. Då med leverans i slutet av året.

EV6 är en snygg bil vilket bl.a priset Red Dot award visar. Det priset går bara riktigt bra industriell design. (Foto: KIA press)

Mycket pengar men inte dyrt

Priset är från 764 600 kronor vilket är mycket pengar men sett till prestanda inte dyrt. Det finns förutsättningar att EV6 GT blir en vanlig syn på de svenska vägarna runt årsskiftet.

Förstklassig komfort utlovas och på dessa pressbilder ser det ut som man tagit ett steg ytterligare jämfört med den vanliga EV6.

KIA har redan en i förhållande god kvalitet på sin inredning – och på dessa bilder verkar EV6 GT bli ännu bättre. (Foto: KIA press)
KIA EV6 GT
KIA EV6 har snygga linjer och en design som attraherar många. (Foto: KIA press)

Design jämfört med vanliga EV6

Det finns flera utmärkande drag på GT versionen jämfört med vanliga EV6. Bland annat är den främre stötfångar bredare för att framhäva bredd och den något lägre profilen.

Snygga 21-tumsfälgar med läckert lackade bromsok i neongult. Snyggt! (Foto: KIA press)

Till det har EV6 GT fått riktigt snygga 21-tums fälgar med sportigt neongula bromsok som skymtar mellan ekrarna.

Som ni ser på ovan bilder har man i inredningen satsat på snygga sportstolar klädda i mocca och konstläder. Det är snugga kontrasterande i neongula som återkommer på flera punker i inredningen.

Ultrasnabb laddning

Räckvidden är 424 km och KIA lovar 800 V ultrasnabb laddning. Med Kia Charge har man dessutom tillgång till 320 000 laddpunkter i Europa.

ANNONS
ANNONS
Den här vyn lär många få vänja sig med när EV6 GT fräser förbi.(Foto: KIA press)

Det ser onekligen lovande ut för Kia som med EV6 GT tar en ordentlig prestanda-position på marknaden. Dagens PS ser fram emot de första provkörningarna på svensk mark.

Relaterade artiklar:

Kia EV6 – årets bil 2022 Dagens PS