Ikväll smäller det för superbilen som sägs få 600 hästkrafter.

ANNONS

I somras valde Volvo Cars att stöpa om tillverkarens tidigare märke för prestandabilar – Polestar – till att bli företagets nya ”skyltfönster” för dess utvecklingspotential för elbilar och ikväll, svensk tid, är det dags för ett efterlängtat avtäckande av ”superbilen” som ska utmana Elon Musks Tesla.

Vid bilsalongen i Shanghai visar Volvo upp bilen som gått under konceptnamnet ”Polestar 1”: en enligt uppgift 600 hästkrafter kraftfull hybridmodell av formatet tvådörrars sportcoupé. Bilen bygger på bolagets SPA-plattform, skriver Auto Motor Sport, vilket innebär att den får ungefär samma mått som kommande generationen S60.

(Foto: Polestar)
(Foto: Polestar)

Svenska Dagbladet citerar Sveriges Radio P1 Morgon som intervjuade Polestars vd Thomas Ingelath på tisdagen. Volvochefen, som fortfarande är designchef på koncernnivå, räknar med en produktion på 80.000 fordon per med start under sommaren 2018.

ANNONS
ANNONS

Polestar, som har sitt säte nära Ullevi i centrala Göteborg, ska även lansera två helelektrifierade bilar – en större och en mindre – under 2019, skriver SvD.