Porsche ska tillverka egna högpresterande battericeller. Fabriken byggs utanför Stuttgart i Tyskland. 

ANNONS

Porsche släppte sin första elbil Taycan under fjolåret, och i år får den sällskap av Taycan Cross Turismo.

Nu ökar det tyska bilmärket takten i elbilsracet och ska bygga en egen fabrik för produktion av battericeller i Tübingen, tre mil ifrån Stuttgart som är Porsches hemmaplan, rapporterar Reuters.

Satsar tyskt

”Battericeller är en viktig teknik för Tysklands bilindustri som vi också måste ha i vårt eget land”, säger företagets vd Oliver Blume, i en intervju med tyska Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Siktet är inställt på högpresterande battericeller till märkets snabbaste bilar. Porsche Taycan har en topphastighet på 260 km/h, och det tyska sportbilsföretaget vill kunna göra sina kommande modeller ännu bättre.

”Det är Porsches domän. Precis som vi låg i framkant med att utveckla högpresterande förbränningsmotorer så vill vi ligga i framkant i tillverkningen av högeffektiva battericeller”, säger Oliver Blume.

ANNONS
ANNONS

Köper också från Volkswagen

Porsche kommer även fortsätta köpa battericeller från Volkswagengruppen, som bygger fler fabriker över Europa för att minska beroendet från Asien samt klara EU:s tuffare miljökrav. Bland annat satsar VW på en fabrik i Skellefteå, Sverige tillsammans med Northvolt.

Läs mer: Biltest: Porsche Taycan Turbo – makalösa egenskaper