Dagens PS

Polestars schackdrag – släpper smartphone i Kina

Polestar
Det är tuffa tider på elbilsmarknaden. Så även för Polestar som nu presenterar en ny affärsplan för att nå lönsamhet. På bilden Polestars vd Thomas Ingenlath. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 06 sep. 2023Publicerad: 06 sep. 2023

När Polestar i slutet av året lanserar sitt första fordon i Kina – en lyxig el-SUV-coupé – är planen att samtidigt släppa en smartphone.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är Polestars vd Thomas Ingenlath som berättar för CNBC om att elbilstillverkaren har för avsikt att lansera en smartphone i samband med Kina-debuten med Polestar 4, som uppges vara en exklusiv SUV-coupé.

I december är det tänkt att allt ska ske och Polestars drag “understryker hur EV-tillverkare som lanserar i Kina sätter teknik i centrum för sitt erbjudande på en marknad där bilköpare vill ha de senaste funktionerna”, skriver den amerikanska finansnyhetskanalen.

Så fick Polestar idén om att lansera en smartphone

Bakgrunden till Polestars lansering av något så ovanligt som en smartphone är ett joint venture i juni mellan Polestar och Xingji Meizu, som är en kinesisk smarttelefontillverkare som ägs av den kinesiska biljätten Geely.

Enligt Polestars vd kommer deras smartphone att vara en premiumprodukt.

“Det är inte bara tillräckligt bra för att få en bra europeisk design till Kina, du måste vara väldigt, väldigt speciell om vad du erbjuder till marknaden när det gäller programvara”, säger Thomas Ingenlath till CNBC.

När det gäller förstagets elbil Polestar 4 beskriver han den som mer lyxig än Teslas Model Y.

Polestar 4 säljs i Kina för 349 800 kinesiska yuan (47 890 dollar) – dyrare än Teslas Model Y som har ett ingångspris på 263 900 yuan.

Läs även: Miljardförlust för Polestar under andra kvartalet Dagens PS

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS