Polestars nya konceptbil är inte bara action och elegans – den har en drönare i bak som kan styras så att den filmar dig under köräventyret.

ANNONS

Teknikens under får oss ständigt att tappa hakan.

Nu kommer Polestar med en ny konceptbil, O2, och den beskrivs av Topgear som ”en löjligt cool EV-roadster”.

Polestars filmar
(Foto: Polestar)

Den sportiga elbilen tar sin förare till en ny tidsålder. Inte bara med sitt hållbarhetsfokus och sin unika design – i bak är bilen utrustad med en autonom kameradrönare som låter dig ta selfies.

Den filmar dig under körning ovanifrån, upp till farter av lite drygt 90 km/h, om så önskas.

Eller för den delen omgivningen där det exklusiva fordonet drar fram.

ANNONS
ANNONS

Kameradrönaren kan lyfta och landa medan bilen är i rörelse.

”Den flyger och spelar in autonomt för att sedan låta föraren välja stämningsfulla eller actionfyllda sekvenser. När O2 är parkerad kan videor redigeras och delas direkt från centerdisplayen. Skicka upp drönaren. Dokumentera körningen. Och fånga nöjet i elektrisk premiumprestanda”, skriver Polestar.

Tanken med körupplevelsen är att den ska vara ”livlig, lätt och full av självförtroende”.

(Foto: Polestar)

Biltillverkaren kallar sin skapelse för ”hjältebilen” inom varumärket.

”Den helelektriska roadstern innebär ett paradigmskifte för premiumprestanda. Ett unikt cabrioletkoncept med två dörrar där konst smälter samman med teknik. Fäll ner taket och upplev ren prestanda, utan motorljud”, skriver Polestar på sin hemsida om O2.

ANNONS
ANNONS
(Foto: Polestar)

Och vidare:
”O₂-exteriören visar tydliga influenser från flygindustrin, både när det gäller estetiska och aerodynamiska aspekter. I stället för att ta till besynnerliga vingar eller spoilrar, har O₂ integrerade luftkanaler i skärmarna och strålkastare bak som även fungerar som luftblad.”

All mjuk inredning på bilen är av polyester och återvinnbart, men även det aluminium som finns i chassit är märkt och ska vara lätt att återvinna.

Läs även: Polestar-vd:n om nya målen: ”Skrämmande” [Dagens PS]