Dagens PS

Polestar och Volvo återkallar elbilar - igen

Polestar 2.
Polestar 2. (Foto: Polestar)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 19 mars 2021Publicerad: 19 mars 2021

Polestar och Volvo återkallar elbilar. Det är modellerna Polestar 2 och Volvo XC40 Recharge som återkallas efter ett fel som kan göra att bilarna tappar kraft och stannar.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Under 2020 återkallades elbilen Polestar 2 två gånger. Nu tvingas företaget återkalla bilen en tredje gång, och denna gång drabbar det också Volvo XC40 Recharge, som byggs med samma komponenter.

Återkallelsen gäller ett fel i högvoltsystemet som kan göra att bilarna tappar kraft och stannar. Felet omfattar 11 000 stycken Polestar 2 och 10 810 stycken Volvo XC40 Recharge P8 AWD, enligt Teknikens Värld. 

“Det stämmer att Volvo Cars den 24e februari gick ut med en återkallelse av 10,811 XC40 Recharge”, säger Christina Zander, presstalesperson på Volvo Cars till tidningen.

“Företaget har identifierat ett mjukvarufel som i värsta fall kan leda till total förlust av framdrivning, vilket i sin tur kan leda till att bilen stannar helt. Full styrning och bromsförmåga kvarstår. I Sverige berör återkallelsen 504 bilar”, säger Christina Zander till Teknikens Värld angående nyheten att Polestar och Volvo återkallar elbilar.

Ägare till bilarna kommer att kontaktas med instruktioner för hur man ska göra för att åtgärda felet. I de flesta fall räcker det med en ”over the air”-uppdatering och ägaren behöver då inte besöka en verkstad.

Läs mer: Tvärnit för Polestar 2 – bilar återkallas – Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS