Peugeot kilar in en ny modell mellan sin 308 och 508. Säg hej till nya 408– en modern crossover-coupé.

ANNONS

Nykomlingen från Peugeot får namnet 408 Coupé och är en så kallad ”crossover-coupé, det vill säga både en kupé och en SUVi samma bil berättar Carup.

Modellen bygger på samma plattform som många av Stellantis modeller och blir en systermodell till Citroen C5 X. Även om 408 och C5 delar en del teknik är de ganska olika till utseendet.

Nya Peugeot 408 har en fastback-siluett med skarpa linjer med en rätt så elegant profill.

Modellen kommer som laddhybrid i två olika varianter ,med 180 respektive 225 hästkrafter. Batteriet är på 12,4 kWh, men än så länge har Peugeot har inte gått ut med räckvidden. En helt elektrisk version ska även lanseras längre fram. Det ska även gå att köpa en bensindriven version med en 1,2 liters trecylindrig motor med 130 hästkrafter.

408
Den nya 408:an bygger på samma plattform som många av Stellantis modeller och blir en systermodell till Citroen C5 X(Foto: Peugeot).
408
Nya 408 Coupé har en fastback-siluett med skarpa linjer (Foto: Peugeot).

Peugeot behåller ”cockpitkänslan”

Peugeot
”Cockpit” känslan är kvar även hos nya 408 Coupé (Foto: Peugeot).
Peugeot
Ratten är minimal och sitter lågt placerat, precis som i en cockpit Foto: Peugeot).

Interiört behåller Peugot 408 Coupé den tidigare ”cockpitkänslan” men i en uppgraderad version,  Förarmiljön har Peugeot utvecklat och moderniserat i över ett decennium och med den uppdaterade generationen i-cockpit vill man sätta en ny standard  för ergonomi, kvalitet, funktionalitet och teknik.

En köpare kan till exempel få en toppmodern 10-tums pekskärm, trådlös spegling av smartphones, over the air-uppdateringar och röststyrning.

Peugot 408 är större än 308 men något mindre än den äldre 508. Bilen placerar sig i C-segmentet, och är 4,69 meter lång och 1,48 meter hög. Enligt biltillverkaren själva ska den nya modellen ha det största benutrymmet av alla företagets bilar.

ANNONS
ANNONS

I dagsläget har Peugeot inte kommunicerat några priser för den nya modellen.

Läs mer: Risk att elbilar blir dyrare att försäkra än bensinbilar [Dagens PS]