Det svenska STCC-teamet PWR Racing satsar på e-racerbilar och ingår ett samarbete med det svenska greentechbolaget Charge Amps, enligt ett pressmeddelande. 

ANNONS

Teamet grundades 2012 av affärsmannen Peter ”Poker” Wallenberg och racingföraren Daniel Haglöf. Teamet visade upp en elektrisk racingbilsprototyp redan 2018, men utökar nu satsningen genom ett samarbete med Charge Amps, som utvecklar laddlösningar för elbilar.

”Bilbranschen står mitt i ett stort skifte där allt mer blir elektrifierat och ingenstans testas bilar så tufft som på racingbanan. Racing har länge varit pådrivande i stora teknikskiften inom bilindustrin och att PWR Racings vision är en 100 procent eldriven racing är en resa som vi vill vara en del av. Vi ser detta som ett strategiskt viktigt partnerskap där vi tillsammans kan visa att vi kan förena framtidens fossilfria laddlösningar med racing”, säger Charge Amps vd, Anders Bergtoft i pressmeddelandet.

”För oss på PWR Racing finns inget annat alternativ än att vara med och driva utvecklingen av inte bara sporten vi älskar, utan världens transportmedel, mot en hållbar och modern framtid. Därför är det här partnerskapet som handen i handsken för oss. Övergången från fossildrivna racerbilar till e-racerbilar möjliggör också en helt ny STCC-upplevelse där vi kommer att kunna köra inne i städerna där publiken finns”, säger PWR Racings vd, Daniel Haglöf.

Under säsongen 2021 tävlar tidigare STCC-vinnaren Robert Dahlgren och Mikaela Åhlin-Kottulinsky, första kvinna att vinna ett STCC-lopp, för teamet. Peter ”Poker” Wallenberg kör själv i supportklassen GT4.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Wallenberg storsatsar på AI