Ferrari har aldrig byggt en helt elektrisk bil – de har precis börjat med laddhybrider på allvar. Därför har det inte funnits något banrekord för elbilar på Ferraris testbana, Fiorano. Förrän nu, det vill säga.

ANNONS

Kolla in videon nedan där Top Gears Ollie Kew sätter världshistoriens första banrekord med elbil, på gamle Enzo Ferraris bakgård. Varifrån har han då fått en eldriven Ferrari? Det är The Little Car Companys senaste kreation, Testa Rossa J.

Spola fram till 10:36 om du bara är intresserad av att se rekordvarvet.

Testa Rossa – en legendarisk Ferrari

Varför i hela friden tillåter Ferrari någon köra runt i en leksaksbil på deras testbana? Därför att The Little Car Company gör så oerhört häftiga leksaksbilar

I videon förklarar Kew att Ferrari blev så imponerade när de fick se Testa Rossa J-prototypen (där J står för Junior), att de gav projektet sin allt annat än självklara välsignelse. Utan den hade den stegrande hästen aldrig fått pryda bilen.

ANNONS
ANNONS

Att leksaksmakarna fått lov att bygga just en 250 Testa Rossa får anses vara en rejäl fjäder i hatten. Modellen råkar nämligen vara bland det heligaste som Ferrari någonsin har byggt.

Bilen har tagit hem både Sebring och Le Mans tre gånger under modellens fyraåriga liv, och några exemplar hör till de dyraste bilarna som någonsin sålts på auktion.

Det enda kravet Ferrari ställde på The Little Car Company var följande: bilen måste vara snabbare än alla deras andra leksaksbilar.

Den ultimata leksaksbilen

För att så ska bli har Testa Rossa J en svansmonterad elmotor på 16 hästar, som driver på bakhjulen. Toppfarten är någonstans strax under 100 knyck. På papperet är den slående lik Renault Twizy, en bil som också gör sig på bana, så länge man bortser från prislappen.

Vill man lägga vantarna på en Testa Rossa J får man nämligen hosta upp en dryg miljon. Man får också vänta något år innan den levereras. Har man mer pengar än tid kommer ett exemplar i och för sig att auktioneras ut till förmån för välgörenhet under Monterey Car Week, där vi kommer att närvara.

ANNONS
ANNONS

Utöver motorn är bilen utrustad med Brembo-bromsar som man vanligtvis finner på en Ducati; gammeldags ekerfälgar från Borrani, som på en äkta gammal Ferrari (tillval), givetvis klädda i däck från Pirelli; och pedaler från en 488 Pista.

Till och med skinnet till läderklädseln kommer från en av Ferraris egna leverantörer.

Och det nya rekordet då? Det tog nästan precis 2 minuter och 27 sekunder för Ollie Kew och Testa Rossa J att ta sig runt banan. Rekordet lär stå sig till den dag då Ferrari själva har byggt färdigt sin första elbil.