I samband med Superbowl – NFL-finalen – visade Ram upp en reklamfilm med nya el-pickupen 1500 REV. Samtidigt öppnade de upp för reservationer och blott fem dagar senare var allokeringen redan full.

ANNONS

Att öppna upp för reservationer är ett vanligt knep som biltillverkare använder sig av för att ta undersöka intresset för en ny lansering.

I Rams fall rörde det sig om en fullt återbetalarbar avgift på motsvarande 1 045 kronor  som gav intressenter tillgång till ”exklusiv förhandsinformation.”

Ram 1500 BEV
Ram har inte kommunicerat någon tekniska data beträffande 1500 REV. (Foto: Stellantis)

Redan fullt

Det tog bara fem dagar innan Ram stängde av möjligheten att reservera ett fordon, något som tyder på att intresset är skyhögt.

Att betala en dryg tusenlapp för en plats i en kö och att faktiskt köpa en sprillans ny fullstor elektrisk pickis är emellertid två helt olika saker.

Det spekuleras i att Ram försöker att generera mycket intresse kring sin nya modell – som lanseras så sent som i slutet av 2024, att jämföra med konkurrenter som Ford F-150 Lightning som redan finns på marknaden.

Enligt Ram är det en fråga om att de ”ska göra allt ordentligt” vilket höjer förväntningarna till skyarna.

Ram 1500 REV har stora batterier

Det sägs att Ram 1500 REV kommer att erbjudas med två batteristorlekar – ett på 159 kWh och ett på 200 kWh, vilket är i linje med GMC Hummer EV. Fords batteri är ”endast” på 131 kWh.

Informationen beträffande den nya modellen är knapphändig, men segmentet består redan av en rad konkurrenter som Ram kan jämföra sig mot – Ford F-150 Lightning, GMC Sierra EV, Rivian R1T, samt Chevrolet Silverado EV.

ANNONS
ANNONS

Någon prisindikation har ännu inte getts, men det är inte orimligt att anta att de både kommer att erbjuda prisvärda instegsmodeller samt riktigt dyra premiumversioner.

Oavsett vad är segmentet för fullstora elektriska pickuper sannerligen på gång i USA, medan den europeiska marknaden ligger långt efter.

Läs även: Elektriska Ram 1500 tar sig an Ford, Rivan, och Tesla [Dagens PS]
Läs även:
Provkörning av Rivian R1T [Dagens PS]
Läs även:
Provkörning av Ford F-150 Lightning [Dagens PS]