Segmentet för elektriska pickuper börjar ta rejäl fart i landet på andra sidan Atlanten. Sist ut är Ram som visade upp sin helt nya modell 1500 REV i samband med finalen i NFL, Superbowl.

ANNONS

Reklamen som heter ”Premature Electrification” – som ni kan se nedan – är märkets försök att ta sig an hela elektrifieringsfrågan på ett lättsamt sätt, om man ska tro märkets marknadschef.

Exteriört har Ram 1500 REV satsat på det konservativa spåret. Även om den nya elektriska pickisen har vissa mer elektrifierade drag, rör det sig fortfarande om en fullstor flakbil.

Det är samma filosofi som Ford har satsat på med nya F-150 Lightning.

Logotypen på bakändan påminner mycket om Kias nya logga. (Foto: Stellantis)

Ram 1500 REV satsar på sexuella anspelningar

Den 60 sekunder långa reklamfilmen kommer med många löften, men ingen konkreta fakta. Hela upplägget består av sexuella anspelningar där flertalet personer med i videon pratar om en rädsla som att inte prestera eller räcka till.

Frågorna som avhandlades rör främst räckvidd, laddning, samt drag- och lastvikt där det som kommuniceras är att nya Ram 1500 REV sannerligen kommer att räcka till.

ANNONS
ANNONS

Bland bilvärldens mest konservativa klientel finner man dem som köper stora amerikanska pickisar.

Det är således oerhört viktigt att man kommunicerar på rätt sätt.

Ett allt tuffare segment

Segmentet som Ram 1500 REV ger sig in i består för närvarande av konkurrenter som Chevrolet Silverado EV, Ford F-150 Lightning, GMC Sierra EV och Rivian R1T.

Det finns med andra ord ett förhållandevis brett utbud redan.

Det ger Ram möjligheten att verkligen göra sin läxa. Konkurrenterna har upp till 70 mils räckvidd och en dragvikt på närmare sex ton. Ram skryter ofta om sina utmärkelser samt hur de alltid höjer ribban för segmentet.

ANNONS
ANNONS

Det är således inte orimligt att kommande 1500 REV gör samma sak. Nyfikna kunder kan redan nu göra en intresseanmälan för en dryg tusenlapp.

Ram 1500 REV väntas lanseras under fjärde kvartalet 2024.

Ram 1500 BEV
Ram har inte kommunicerat någon tekniska data beträffande 1500 REV. (Foto: Stellantis)

Läs även: Provkörning av Ford F-150 Lightning [Dagens PS]
Läs även:
Provkörning av Rivian R1T [Dagens PS]
Läs även: Elektriska GMC Sierra tar upp kampen mot Rivian [Dagens PS]
Läs även: GM ska sopa banan med Tesla [Dagens PS]