Elbil och polisen har inte gått hand i hand ordentligt – inte än i alla fall. I somras levererade Volkswagen elbilar till polisen på en grekisk ö. Nu väntar en något större order.

ANNONS

Polisen i tyska delstaten Niedersachsen satsar på elbilar och småskaligt dessutom. Nu ska de jaga buset i Volkswagens ID.3. Det är dock inte den första elbilen som VW levererar till en polismydighet. Tidigare tjänstgör en ID.4 på den grekiska ön Astypalea.

Nu har de övertygat polisen i hemstaden Wolfsburg i delstaten Niedersachsen att köpa elektriskt. Myndigheten har beställt 215 exemplar av den lilla VW:n ID.3. Enligt biljätten är det första gången lagens långa arm beställer så pass många elbilar på en gång.

– Vi har ett bra erbjudande och hoppas att snart även andra myndigheter i Tyskland och Europa ska satsa på eldrift, säger Holger Santel som är chef för Volkswagen i Tyskland.

Nicht Polizei

ID.3:orna kommer inte bli några klassiska grönvita tyska polisbilar. De kommer att vara civila och smälta in i trafiken så gott det går. De har dock både portabel ”saftblandare” och komradio i utrustningen.

De tio första exemplaren är nu överlämnade till polismyndigheten och resterande del av ordern levereras vid ett senare tillfälle. I samma veva tar de också in 175 Passat GTE laddhybrid. Dessa ska läggas till de 160 laddhybrider som de redan har i sitt stall.

ANNONS
ANNONS

Nu följer en studie i hur ID.3 står sig som polisbil, och hur eldriften står dig som drivlina, av delstatspolisen i Niedersachsen.

Läs mer: Polisen kan tvingas köpa elbilar – dieselmodell läggs ner