Dagens PS

Nu kan du tjuvkika på Volkswagens nya Multivan

Volkswagen
Den första versionen av VW:s Multivan kom 1985. Snart kommer en helt ny version. (Foto: Volkswagen)
Tomas Hedlund
Tomas Hedlund
Uppdaterad: 29 apr. 2021Publicerad: 29 apr. 2021

Inom kort presenterar Volkswagen sin nya version av Multivan. Här kan du tjuvkika på den nya modellen med helt nya funktioner.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Här får du ytterligare en skymt av den nya versionen av VW Multivan. (Foto: VW)

Det blir en hel del nyheter när Volkswagen presenterar nya Multivan, som skiljer sig en hel del från den första versionen som presenterades redan 1985. Multivan har fungerat som minibuss till familjer, varit i skytteltrafik och även som skåpbil till företagare. Den nya generationen T7 kommer att ha en hel del nya funktioner.

Sätena kan flyttas på ett enkelt sätt. (Foto: VW)

Nya säten

De tidigare snurrbara fåtöljerna i den första raden i bakre delen är kvar. Nu plockas soffan längst bak i bussen bort och ersätts med tre separata fåtöljer. Stolarna kan lätt möbleras om efter önskemål och bordslösningen får helt nya funktioner, till exempel kan de skjutas mellan stolarna. Det blir lättare att plocka ut stolarna ur den bakre delen av minibussen. VW är lite hemlighetsfulla med hur interiören kommer att se ut och har enbart släppt en skiss än så länge.

Ny växellåda

I de första versionerna av VW Multivan satt växelspaken mellan stolarna, för att sedan i version tre flyttas upp till instrumentbrädan. Nu ersätts växelspaken helt av tekniken “Shift by wire”. Växelspaken ersätts av ett reglage som skickar elektroniska signaler till växellådan. Dessutom försvinner spaken för handbroms, den blir i stället en elektronisk knappstyrd broms. Något som ökar möjligheten att flytta sig mellan fram- och baksätena utan att behöva gå ur bilen.

360 graders vy

ANNONS

I tillvalet “Area View” kan föraren hålla koll runt hela bilen med hjälp av en 360 graders kamerabild. Det underlättar manöver i trånga utrymmen och tar dessutom bort den skymda sikten.

Med “Area View” ser du runt hela bilen, (Foto: VW)

 

Här får man ett litet hum om interiören av minibussen. (Skiss: VW)

Läs mer: Fler motornyheter på 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS