Sex bilar från försäljningssuccén Ford Mustang Mach-E i Norge fastnade i utförskörningen ner till Geiranger på grund av överhettning, skriver Motor.no.
”Jag har haft sex bärgningar av samma modell på två veckor, säger en bärgare.

ANNONS

Ford Mustang Mach-E har blivit en försäljningssuccé i elbilstokiga Norge. Nu kommer rapporter om ett fel i programvaran som dödar bilen och den måste bärgas från platsen. Minst sex bilar av modellen har tvingats till bärgning på den klassiska serpentinvägen ner till Geiranger, längst in i Geirangerfjorden i Norge.

”Jag har haft sex bärgningar av samma modell på två veckor”, säger Karl Martin Rønneberg, bilbärgare till Motor.no.

Lovar lösning

Enligt bägaren Rønneberg har problemet uppstått när ägarna försökt att ladda batterierna i nedförskörningen, så kallad regenerering. När de kört på max har batteriet överhettats och därför har bilen låst sig helt på en inte helt optimal plats.

”Alla bärgningar har skett i backarna ner till Geiranger. Motorn har stannat och hjulen har låst sig. Den enda lösningen har varit att få dem upp dem på flaket”, säger Rønneberg.

Bilägarna vittnar om obehagskänslor när bilarna blivit stående på den branta serpentinvägen ner till den lilla staden Geiranger.

Rekord i Storbritannien

Bakslaget i Norge kommer ungefär samtidigt som succén i Storbritannien, där Ford Mustang Mach-E slog rekord i distanskörning, något som Dagens PS skrivit om tidigare.

Men nu kommer norska Ford med uppgifter om att de har en lösning på problemet.

ANNONS
ANNONS

– Vi har blivit medvetna om ett mycket litet antal Mustang Mach-E i Norge, där elmotorn har stannat i branta nedförsbackar. Det finns en mjukvaruuppdatering tillgänglig för kunder hos alla våra återförsäljare som löser problemet, säger Anne Sønsteby, informationsdirektör hos norska Ford och fortsätter:

”Alternativt kan kunder också få sin Mustang Mach-E uppdaterad med en Power-Up via OTA-uppdateringar som kommer att finnas tillgängliga som en del av vår nästa 21B-uppdatering – som kommer att äga rum i september/oktober i år.”

Läs mer: Mustang Mach-E en riktig nöjesmaskin