Investmentbanken Morgan Stanley inte bara rekommenderar Teslaaktier, de säger att det är ett måste att äga dem för att hänga med in i framtiden.

ANNONS

Adam Jonas, Morgan Stanleys chef för global bil- och delad mobilitetsforskning säger att han ofta får frågor från investerare som vill ha långtidsexponering mot elbilsmarknaden och självkörande bilar men ”aldrig vill äga Tesla”. Svaret? Det måste du.

”Annars riskerar du att inte äga det bolag som kan göra alla de andra sakerna du äger föråldrade”, säger Adam Jonas till Bloomberg Technology.

”Vi har bättre idéer och rekommendationer för EV och AV-marknaderna än Tesla, men ett av våra viktigaste budskap till investerarna är att du fortfarande måste äga Tesla, som försäkring på grund av deras ledarskap och förmåga att attrahera och framför allt distribuera kapital. Inom ett år eller två kommer vi se dem verkligen skruva upp det och bli ett infrastrukturbolag och bygga infrastruktur över hela världen”, säger Adam Jonas.

Tror Tesla är underskattat

Tesla är numera ett av världens tio största bolag sett till börsvärde, men Morgan Stanley tror ändå att Teslaaktier är underskattade.

”Eftersom det är fakta att Tesla inte är insnärjade alls i förbränningsmotorer, och det är en kapprustning på marknaden där de har förmågan att dra till sig kapital och talang, kanske mer effektivt än andra utan att behöva försvara något av den smältande isen. Det är något vi tror är underskattat”, säger Adam Jonas.

Jämför med häst- och vagn

Han menar att mer traditionella motorbolag som exempelvis Volkswagen satsar på att komma ikapp i elbilracet fortfarande kan vara en bra investering, och att deras elbilsaffärer kan vara undervärderade, men att faktumet att 98 procent av bilföretagens intäkter kommer från bilar med förbränningsmotorer är en stor negativ faktor jämfört med Tesla.

”Stearinljus kollapsade inte över natten, och häst- och vagn delade länge vägar med bilar i tjugo år plus. Men vad marknaden ser och vet kommer att hända, det är de bästa investeringarna”, säger han.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Tesla putt över långbänk med tysk fabrik – Dagens PS