Nu har Mercedes släppt de första ”riktiga” bilderna på EQE-modellen, elbilen som blir något mindre än storasyster och lyxmodellen EQS – som biljätten presenterade i tidigare i år.

ANNONS

Nu kommer de första bilderna på Mercedes EQE, som inte är maskerade. Biljätten har släppt två bilder på den kommande elbilen, hela bilen får vi vänta på tills den Internationella motormässan i München i september.

Mercedes EQE utvändigt
Den första bilden på EQE-modellen är en silhuett tagen exteriört. Modellen som är något mindre än lyxmodellen EQS, är en helt eldriven bil. Den ska enligt tillverkaren motsvara E-klass bland bilarna med förbränningsmotorer. (Foto: Daimler)

Enligt Daimler kommer EQE att vara ”hur sportig och bekväm en elektrisk mellanklass-sedan kan vara” och även vara stilbildande för klassen.

Hyperscreen

Mercedes EQE invändigt
Här visar Daimler upp insidan av EQE, där vi får ser den nya breda multiskärmen signerat Daimlers signaturmärke. Hyperscreen täcker hela instrumentpanelen. Dessutom får vi se ledbelysningen som lyser upp interiören, här i blått. (Foto: Daimler)

Internationella motormässan, IAA, hålls i sydtyska storstaden München mellan 7 och 12 september 2021. Tidigare har IAA hållits i Frankfurt.

Den nya elbilen kommer att byggas i Beijing, Kina och i Bremen, Tyskland. Den tyska biljätten Daimler har tidigare meddelat att samtliga Mercedesbilar från koncernen kommer att vara elektrifierade 2020.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: 100 mil på en enda laddning