Dagens PS

Mercedes EQE – här är de första bilderna

Mercedes
(Foto: TT)
Tomas Hedlund
Tomas Hedlund
Uppdaterad: 19 okt. 2022Publicerad: 08 aug. 2021

Nu har Mercedes släppt de första ”riktiga” bilderna på EQE-modellen, elbilen som blir något mindre än storasyster och lyxmodellen EQS – som biljätten presenterade i tidigare i år.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Nu kommer de första bilderna på Mercedes EQE, som inte är maskerade. Biljätten har släppt två bilder på den kommande elbilen, hela bilen får vi vänta på tills den Internationella motormässan i München i september.

Mercedes EQE utvändigt

Den första bilden på EQE-modellen är en silhuett tagen exteriört. Modellen som är något mindre än lyxmodellen EQS, är en helt eldriven bil. Den ska enligt tillverkaren motsvara E-klass bland bilarna med förbränningsmotorer. (Foto: Daimler)

Enligt Daimler kommer EQE att vara “hur sportig och bekväm en elektrisk mellanklass-sedan kan vara” och även vara stilbildande för klassen.

Hyperscreen

Mercedes EQE invändigt

Här visar Daimler upp insidan av EQE, där vi får ser den nya breda multiskärmen signerat Daimlers signaturmärke. Hyperscreen täcker hela instrumentpanelen. Dessutom får vi se ledbelysningen som lyser upp interiören, här i blått. (Foto: Daimler)

Internationella motormässan, IAA, hålls i sydtyska storstaden München mellan 7 och 12 september 2021. Tidigare har IAA hållits i Frankfurt.

Den nya elbilen kommer att byggas i Beijing, Kina och i Bremen, Tyskland. Den tyska biljätten Daimler har tidigare meddelat att samtliga Mercedesbilar från koncernen kommer att vara elektrifierade 2020.

Läs mer: 100 mil på en enda laddning

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS